Fotball

Nå har ikke Start vunnet en seriekamp på ett år

Haugesund med snuoperasjon mot Start.

svp://103471?view=bt
 • Nicolai Olsen
  Fædrelandsvennen

HAUGESUND — START 2-1

Før kampen var det 364 dager forrige Start-seier i eliteserien, som skjedde 4. juli i fjor. Da vant Start 4-1 hjemme mot Stabæk. Nå vil det minst være ett år og fem dager siden forrige seier når Start møter Bodø/Glimt i neste kamp.

— Jeg synes vi spilte en god 1. omgang. Vi hadde mange gode overganger, og en av dem scoret vi på, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Vegard Skjerve og Haugesund jubler for utligning, mens Start-spillerne fortviler.

— Målene imot kommer for enkelt. Det første er en dødball som går gjennom hele feltet. Om ballen var ute, det vet jeg ikke, men vi skal uansett spille til dommeren blåser. Før det andre målet skal ballen klareres.- Alt i alt vinner Haugesund fortjent. De skapte de største og fleste sjansene, men Håkon sto en strålende kamp for oss, sier Start-sjefen, og fortsetter:

— Det var kampavgjørende situasjoner som vi feilet på. Det handler om å få klarert når vi skal klarere. Det er fryktelig vanskelig å få med poeng når vi oppfører oss på lignende måte i avgjørende situasjoner. Likevel skal guttene ha honnør for den innsatsen som legges ned.

Start var klart best

Men det var sørlendingene som startet best på Haugesund stadion. Det var bare spilt 15 minutter av kampen da Mathias Rasmussen avsluttet en strålende Start-kontring. Robert Sandnes vant ballen på høyresiden og spilte til Chidiebere Nwakali. Leiesoldaten til Nigeria dyttet ballen videre til Mathias Rasmussen, som brukte en berøring på å legge ballen til rette før han dunket til med venstrefoten. Ballen føk opp i nettaket, og på det tidspunktet en fortjent ledelse for sørlendingene.

Start fortsatte å kjøre over Haugesund de første 35 minuttene og skapte flere muligheter foran vertenes mål.

Så begynte de helhvite å ta over og presset mye de siste ti minuttene før pause. Rett før sidebytte fikk Haugesund sin største sjanse da Torbjørn Agdestein styrte en heading på mål, men Håkon Opdal vartet opp med en kandidat til årets redning med sin venstre hånd.

Dermed kunne Start ta med seg en sjelden ledelse inn i garderoben.

God Opdal

Men det tok ikke mange minuttene etter pause før sørlendingenes ledelse var borte. En corner ble skrudd inn mot bakre stolpe, og det så ut som at ballen var over dødlinja. Men dommeren blåste ikke og ballen havnet til slutt i beina til Vegard Skjerve som dunket inn utligningen.

Det kunne fort stått 2-1 til Haugesund like etter, men Håkon Opdal gjorde en ny strålende redning.

Midtveis i omgangen kunne heller ikke Opdal stå i veien for Haugesund. Et innlegg fra venstre gikk over alle Start-spillerne, men ikke spissen Roy André Miljeteig. Han skjøt og ballen snek seg inn i det bortre hjørnet.

29 på rad

Start skapte veldig lite i den andre omgangen, men fikk en god mulighet på overtid da Eirik Wichne fikk headet fra kloss hold. Dessverre for Start-spilleren sto Per Kristian Bråtveit i veien.

Dermed endte det 2-1 i Haugesund, og Start har nå gått 29 eliteseriekamper på rad uten seier. De blir stående med sine seks poeng etter 14 serierunder og ligger fortsatt helt sist på tabellen.

Les også

 1. Manchester United bekrefter: Zlatan sprengte rekord i fysisk test

 2. Manchester United henter Dortmund-stjerne

 3. Chelsea-milliardærens fine gest: Sendte 55 syke barn til EM

 4. Samtalene med denne mannen bidro til å snu motgangen for Lehne Olsen

svp://103471?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. IK Start