Ønsker du å bli landslagstrener? Nå kan du søke om å bli Belgias nye sjef

EM-kvarfinalistene utlyser stillingen på sine hjemmesider.

BANENS GIGANT: Eden Hazard gjorde det meste riktig mot Ungarn. Her har Belgias kaptein nettopp satt inn 3-0-scoringen helt på egen hånd.

For tre uker siden spilte de EM-kvartfinale i Frankrike. Nå har Belgias fotballforbund utlyst stillingen som ny landslagstrener.

Du skal ha en bra CV for å være kandidat, men nå kan du i hvert fall søke på jobben Marc Wilmots mistet etter det skuffende 3-1-tapet mot Wales i EM. Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Marouane Fellaini og brødrene Romelu og Jordan Lukaku. Det er bare noen av stjernene lagets nye trener får disponere.

Les også

Ciljans nye Hertha-avtale er verdt 120 millioner

Seks punkter for suksess

Med et slikt mannskap er det ikke rart at Belgia ser etter en ny sjef med stø hånd. Det uvanlige er derimot at Belgia, på fotballforbundets egne nettsteder, nå utlyser stillingen som ny landslagssjef. Punkt for punkt presisert hvilken profil de ønsker av sin nye sjef.

  • Erfaring og resultater fra en stadig mer utviklet fotballverden
  • Beviselig stand til å formidle taktiske og strategiske egenskaper til spillere på toppnivå.
  • Beviselig stand til å jobbe med eksperter på moderne toppnivå.
  • Takler å jobbe under press
  • Du må være en sterk leder med god kommunikasjon
  • Beviselig stand til å operere i en eksisterende struktur og organisasjon med tilhørende rammebetingelser

Føler du de punktene stemmer med deg, bør du sende inn din CV innen 31. juli, som er søknadsfristen. Kandidatene bes om å kontakte Chris Van Puyvelde — så det spørs om han ikke får et bra antall interesserte søkere til jobben.

Les også

Ferierende Ronaldo: - Jeg kommer sterkere tilbake

Ikke første gang

Denne høsten starter veien mot Russland-VM i 2018 og der skal Belgias nye trener møte Bosnia & Hercegovina, Hellas, Estland og Kypros, med start mot sistnevnte på bortebane 6. september.

Dette er ikke første gangen et profesjonelt lag har lyst ut jobben som førstelagstrener. I fjor lyste engelske York ut jobben eksternt, etter at klubben fra nivå fire måtte på jakt etter ny manager.