United utnyttet ikke sjansen til gruppeseier

Manchester United må ta til takke med annenplassen bak Juventus etter å ha tapt 1-2 borte mot Valencia i mesterligaen. Juventus røk 1-2 for Young Boys i Sveits.

Med tapet må United finne seg i å måtte møte en av gruppevinnerne i åttedelsfinalen. De kan ikke trekke Manchester City eller Juventus.

José Mourinhos menn hadde bare trengt seier i Spania samtidig som at Juventus avga poeng borte mot Young Boys for å ta førsteplassen.

Les også

Selv fotballstjernens frokost førte til overskrifter. Er det på grunn av hudfargen?

Les også

Stjernen ble grovt hetset. Svaret hans har satt i gang en stor rasismedebatt.

Men de rødkledde fra Manchester kom tidlig under på Mestalla. Etter 17 minutter fikk Carlos Soler muligheten da en klarering fra Phil Jones havnet rett i beina på ham. Ballen suste inn bak Sergio Romero fra 15 meters hold.

Manchester Uniteds Paul Pogba fortviler etter 1-2-tap for Valencia i mesterligaen onsdag. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB scanpix

Tungt

I 1. omgang virket det som om hjemmelaget var farlige hver gang United mistet ballen.

Valencia var klart best de første 45 minuttene.

Etter pause fikk Manchester United problemer fra start. Det var ikke gått mange minuttene før Jones nok en gang skulle bli syndebukk. Michy Batshuayi ble sklitaklet av Jones på vei igjennom, og sistnevnte fikk en tå på ballen. Romero var på vei ut slik at ballen trillet inn i det tomme målet til 2-0.

– Jeg er profesjonell og forventer at spillerne også er det uansett hvilken kamp vi spiller, sa Mourinho til Viasports reporter.

– Hvilke svar ga spillerne dine?

– Jeg fikk se at de var villige til å vinne i siste delen av kampen. De kjempet, men vi fikk kanskje ikke det resultatet vi hadde fortjent, sa Mourinho.

For sent

Det var først mot slutten av kampen at United våknet. Da var det for sent.

Marcus Rashford kom inn som innbytter og var mannen bak reduseringen til 1-2 med tre minutter igjen på klokka. Juan Mata hadde en stor mulighet på tampen, men fikk bare halvtreff fra fem meters hold.

På Wankdorf i Bern sendte først Guillaume Hoarau Young Boys i ledelsen mot Juventus med 1-0 på en straffe etter 30 minutter.

Samme mann økte til 2-0 etter 68 minutter, mens Paulo Dybala var mannen bak reduseringen til 1-2 ti minutter før slutt. Pasningen kom for øvrig fra Cristiano Ronaldo. Flere mål ble det ikke.

(©NTB)