Fotball

Bekreftet: Braut Håland har signert for østerriksk toppklubb

Spiller i Molde ut 2018-sesongen.

Erling Braut Håland blir Salzburg-spiller fra 1. januar 2019.
  • Daniel Nerli Gussiås

MOLDE: Molde Fotballklubb og Erling Braut Håland har blitt enige med den østerrikske toppklubben RB Salzburg.

Det skriver klubben selv i en pressemelding:

«Molde Fotballklubb og Red Bull Salzburg blitt enige om en overgang, som gjelder fra 1.1.2019. Det betyr at Håland fortsatt er Molde-spiller og spiller for klubben ut denne sesongen.»

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mener Håland har valgt en god klubb å gå til.

– Det betyr mye for klubben, gutten og laget at han får spille her ut sesongen. Han har valgt en god klubb som tenker langsiktig, og spiller i Europa League og Champions League hvert år, sier Ole Gunnar Solskjær.

– Erling gjør en jobb for laget, og vi får se ham mye utover høsten, sier Solskjær videre.

Les også

Bryne har videresalgsklausul: Så mye kan klubben tjene på Håland-salg

Forhandlet lenge

Øystein Neerland har tidligere bekreftet at Molde og Salzburg har forhandlet om Håland siden i vinter.

– Vi har hatt en dialog med RB Salzburg over tid, de har vist stor interesse for Erling og vi har kommet fram til en avtale som vi er tilfreds med, sier Øystein Neerland.
I RB Salzburg blir Håland lagkamerat med en annen tidligere Molde-spiller, Fredrik Gulbrandsen. RB Salzburg ligger på førsteplass i serien i Østerrike etter de tre første serierundene.

Les også

Skotske aviser roser Erling Braut Håland (18) opp i skyene

– Et av de største talentene i europeisk fotball

– Jeg takker Molde, og vil gi alt for klubben til siste slutt. Samtidig gleder jeg meg allerede over min nye klubb og det som venter. Målet er å vinne mange titler med Red Bull Salzburg og å gjøre det bra i Europa, sier Håland til Salzburgs nettside.

Salzburgs sportsdirektør Cristoph Freud er strålende fornøyd med å ha sikret seg 18-åringen frem til 2023.

– Braut Håland er et av de største talentene i europeisk fotball, og har bestemt seg for å fortsette sin lovende karriere i Red Bull Salzburg. Han er en tøff og rask spiss som har et ekstremt goalgetter-instinkt. Han har akkurat blitt 18 år, så han skal få den tiden han trenger for å utvikle seg videre hos oss. At Håland velger å komme til Salzburg, til tross for tilbud fra flere store klubber, gjør oss stolte og viser at vi har et godt navn i Europa. sier sportsdirektøren til klubbens nettside.

Romsdals Budstikke har prøvd å få en kommentar fra Erling Braut Håland lørdag, men har ikke lykkes.

Les også

Håland forklarer «intern» målfeiring: – Jeg mediterer daglig

13 mål for Molde

Braut Håland kom til Molde fra moderklubben Bryne som 16-åring i januar 2017, og har hatt en flott utvikling i Molde, noe som har gjort ham attraktiv for større oppgaver.

Braut Håland har spilt 36 offisielle kamper for Moldes A-lag, og han har scoret 13 mål. Ni av målene har kommet på de 15 kampene han har spilt denne sesongen.

Les mer om

  1. Molde FK