Fotball

Molde til himmels

<br></br><br></br><p><strong><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=268986&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#269020">Lyn-Molde 1-3 (e.e.o.)</a></strong> Til semifinale etter dramatiske ekstraomganger.</p>

hoseth
 • Thomas Horni

OSLO: Etter 0-0 ved ordinær tid, trakk Molde det lengste strået i ekstraomgangene.

Et Molde-lag som ikke hadde vunnet på nesten en måned gjestet Ullevaal Stadion. På den andre banehalvdelen sto et Lyn-lag breddfulle av selvtillit, etter flere gode resultater den siste tiden. Senest søndag ble Lillestrøm slått 1-0 på samme arena.

Og for et tempo Lyn åpnet i. Gang på gang fikk vi se fine offensive kombinasjoner, og etter tolv minutter smalt det i stolpen for første gang. Paul Obiefule var på plass i returrommet, og klinket til. Treffet var rent, men aluminiumen var i veien.

Store Lyn-sjanser

Ti minutter senere hadde Lyn nok en kjempesjanse. Kim Holmen spilte inn foran mål fra venstre. Espen Hoff hoppet elegant over ballen, men avslutningen fra Tomasz Sokolowski gikk like utenfor.

Etter 24 minutter var Lyn nære på igjen. Lars Kristian Eriksen skjøt fra skrått hold. Jan Kjell Larsen i Molde-målet var på rett sted, men måtte gi retur. Der var Hoff, men avslutningen gikk over mål.

Stolpeskudd nummer to

Hjemmelaget fortsatte med høyt tempo, og minutter etter fikk stanga vist seg frem på ny. Denne gangen var det Magne Simonsen som fikk skyte, men ballen traff på innsiden av stolpen høyt i mål. Noen centimetere til høyre, og vi ville vært vitne til en kjempescoring.

Klokka viste 44 minutter da Molde viste seg frem for første gang. José Mota ble spilt gjennom, men ble presset i ryggen av Tommy Berntsen. Skuddet fra ti meter gikk like over. Dermed sto det målløst til pause.

— Vi spilte som små "flickor", sa Molde-trener Kjell Jonevret til TV2 i pausen.

Molde bedre med

Det er ikke godt å vite hva Jonevret sa til laget i pausen, men kampen endret totalt karakter etter hvilen. Molde spilte mye bedre fotball, og etter 49 minutter måtte Eddie Gustafsson varte opp med en kjemperedning på et skudd fra innbytter Magne Hoseth.

To minutter senere forsøkte Daniel Berg Hestad seg med et skudd, men Gustafsson var nok en gang med på notene.

Utover omgangen stilnet det litt på Ullevaal Stadion, og ingen av lagene skapte det helt store. Molde var nærmest, uten å komme spesielt nærme. Tiden gikk, og det endte til slutt med ekstraomganger.

Tre på rad

Åtte minutter ut i den første ekstraomgangen satt scoringen. Espen Hoff fikk skutt fra snaue 16 meter, og nyervervelsen Davy Claude Angan styrte ballen i nettet.

Men Molde svarte umiddelbart. Innbytter Pape Pate Diouf kom seg gjennom på venstresiden, og sendte ballen forbi Gustafsson og i det lengste hjørnet. Lagene var like langt.

Minuttet før omgangen var over, scoret Molde igjen. Pape Pate Diouf headet i tverrliggeren, og Vegard Forren fikk skutt på returen. Det så ut som at Lyn fikk reddet på streken, men linjedommeren mente ballen var over linja, og scoringen ble godkjent.

Minuttet før full tid avgjorde Magne Hoseth sluttresultatet til 1-3, da han satte ballen forbi Gustafsson.

Dermed kan Molde glede seg over plass i semifinalen.

 1. Les også

  - Stolt og glad

 2. Les også

  - Overrasket over dommeren

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Han kjøpte biler, dyre klokker og en leilighet i Spania. Nå vil påtalemyndigheten inndra formuen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5