Fotball

Krever Lagerbäcks hode på et fat

<p>Avisdommene er klare.</p>

GEPA-1406085593 - INNSBRUCK,AUSTRIA,14.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Schweden vs Spanien, SWE vs ESP. Bild zeigt Teamchef Lars Lagerbaeck (SWE).Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

  • NTB

De svenske aviskommentatorene er klare i sin sak. Landslagssjef Lars Lagerbäck må tre til side etter EM-exiten mot Russland.

«Svensk fotball har ingen framtid med Lars Lagerbäck», slår Expressens hovedkommentator Mats Olsson fast.

«De svenske landslagsspillerne visste ikke hva de ga seg ut på da de løste billett og steg om bord i den russiske karusellen på Tivoli Neu-stadion. Turen varte i 90 minutter, og da den var over vaklet svenskene av – øre, overrasket, bortgjort og fornedret», skriver Olsson videre i sin analyse.

De fleste andre kommentatorene er også knallharde i sin dom etter tapet mot Russland.

«Lars Lagerbäck har gjort det umulige med fem strake mesterskap. Han må være glad for det, og han får beholde dressen som han kan bruke til hverdags i forbundsjobb hos Sveriges Fotballforbund. For det finnes ingen mulighet til å skifte til blågult igjen og forsøke å ta Sverige til VM i Sør-Afrika 2010. Ingen kommer til å klare det forresten», skriver Stisse Åberg i Gefle Dagblad.

En av kritikkene mot Lagerbäck er hans motvilje til å fornye og foryngre det svenske landslaget.

«Den 6. september innleder det svenske landslaget kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika. Enten så river forbundet i stykker kontrakten og takker Lars Lagerbäck for de tross alt framgangsrike årene, eller så lar de ham ringe Teddy Lucic (35) og spør om han ikke kan stille opp i kvalifiseringen. Jeg skulle foredra det første alternativet», er Carl Göransson kommentar i Upsala Nya Tidning.

(©NTB)

Les også

  1. - Vi ble for forsiktige

  2. Utspilt og utslått

  3. &ndash; Stoor kan overta

  4. Hiddink-effekten &ndash; igjen

  5. Sverige-dødaren fra St. Petersburg

Les mer om

  1. Fotball-EM