Fotball

Manchester City snublet i gullkampen

<p>Felt av skandinavisk målshow.</p>

Manchester City's Mario Balotelli, left, argues with teammate Aleksandar Kolarov, right, during their English Premier League soccer match against Sunderland at The Etihad Stadium, Manchester, England, Saturday, March 31, 2012. (AP Photo/Jon Super)
  • Reidar Løfaldli

MANCHESTER CITY – SUNDERLAND 3-3:

Manchester Citys jakt på gullet i årets Premier League er i ferd med å dabbe kraftig av.

Der erkerival og gullrival Manchester United har vist seg sterkere og sterkere utover i sesongen, har de lyseblå vist svakheter i de siste kampene.

Mot Sunderland i dag så det en stund ut til å gå mot Citys første hjemmetap for sesongen. Etter at vi lenge var vitne til en skandinavisk fest på Etihad Stadium — to mål av svenske Sebastian Larsson og ett av danske Nicklas Bendtner – kom hjemmelaget tilbake og sikret 3-3 helt på tampen.

- En merkelig kamp

Etter sitt første poengtap på hjemmebane er City to poeng bak United, med én kamp mer spilt.

- Vi spilte ikke bra i dag. Det er uvanlig for oss å slippe inn tre mål, og jeg har ingen forklaring på hvorfor vi gjorde det. Det var en merkelig kamp, sa manager Roberto Mancini til TV 2. Om mulighetene for å fortsatt ta ligagull, sa italieneren dette:

- Man skal aldri si aldri i fotball, United kan også spille to uavgjortkamper.

— Spesielt Bendtner var fantastisk for oss i dag, sa Sunderland-manager Martin O'Neill til TV 2. - Vi burde ha vunnet. Det var en fantastisk kamp av oss. Vi scoret nesten et fjerde mål, og var veldig skuffet i garderoben etter kampen , mente nordiren.

(Artikkelen fortsetter)

Sebastian Larsson scoret to ganger i Manchester. (Foto: Scanpix)

Topptrio for Sunderland

Det var ekstremt god kontringsfotball og en offensiv trio i toppslag som først og fremst sørget for de tre poengene lørdag. Det startet etter en halvtimes spill, da Stéphane Sessègnon dro seg inn fra venstresiden og fant Larsson foran 16-meteren.

Svensken avsluttet sikkert i høyre hjørne, men målet burde muligens vært avblåst for offside. Nicklas Bendtner befant seg like foran City-keeper Joe Hart i skuddøyeblikket, men dommer Phil Dowd godkjente målet.

City var farlig frempå ved flere anledninger, og fikk uttelling etter 44 minutter. Edin Dzeko ble felt av Craig Gardner inne i feltet, Dowd var helt sikker i sin sak, og Mario Balotelli kunne sikkert score fra straffemerket.

På overtid i første omgang var Sunderlands angrepstrio på ferde igjen. Sessègnon la inn, og Bendtner raget høyest i feltet. Dansken headet inn 2-1 for gjestene, og bortelaget ledet til pause foran et sjokkert hjemmepublikum på Eastlands.

City-comeback

Etter en del frem og tilbake i begynnelsen av andre omgang skulle vi nok en gang få se flott angrepsspill av Sunderland. Ti minutter etter hvilen spilte Sessègnon Bendtner perfekt igjennom på høyre kant. Dansken fant en umarkert Larsson på bakerste stolpe, og plutselig var Sunderland foran med 3-1. Deretter kom det forventede City-presset, og etter at Sunderland lenge holdt stand, reduserte Balotelli igjen fem minutter før slutt. Italieneren dro seg inn og hamret ballen i lengste hjørne bak Sunderland-keeper Simon Mignolet.

Kampen levde så absloutt på dette tidspunktet, og like etter fikk City sin utligning. Aleksandar Kolarov fikk ballen utenfor 16-meteren. Serberen skjøt knallhardt langs bakken, og ballen gikk rett i mål bak Mignolet.

Med ett poeng taper City likevel terreng i toppen av Premier League, og byrival United kan gå fem poeng foran med seier mot Blackburn mandag kveld. Det som så ut til å bli en fenomenal sesong for manager Roberto Mancini og City kan nå ende opp uten et eneste trofé.

Les også

  1. QPR brøt Arsenals seiersrekke

  2. Fire straffer, to røde kort og ni mål i Inter-kamp

  3. Juventus slo Napoli og klubbrekorden

  4. Balotelli beordret til å trene alene

  5. Balotelli kuppet Inters pressekonferanse

  6. Agüero skal ha skadet seg på mini-motorsykkel

  7. Redknapp tror Modric distraheres av City-interessen

  8. Endelig scoring for Torres

Les mer om

  1. Engelsk fotball