Fotball

Ikke plass til alle

Solskjær vraker flere spillere med erfaring fra europacupen.

TRANGT OM PLASSEN: Seks av spillerne som er med mot Legia Warsawa på trening på Lubbenes i går: Agnaldo (f.v.), Aliou Coly, Jo Inge Berget (med ryggen til), Ørjan Håskjold Nyland, Knut Olav Rindarøy og Zlatko Tripic.
  • Knut Lillebakk

Å ta ut dagens Molde-tropp er ikke en enkel jobb. Verre blir det når UEFA bestemmer reglene, men Ole Gunnar Solskjær er glad for at han har mange å velge blant.

På gårsdagens trening var det 24 spillere pluss to keepere til stede på Lubbenes. Spillere som Even Hovland, Vegard Forren og Magne Simonsen sto over på grunn av mindre skader, og det gir manager Ole Gunnar Solskjær et problem. Kun 25 kan meldes inn som aktuelle for spill i Mesterligaen.

— Det er kun plass til 25 og alle nyinnkjøpene er med. Det er aldri artig å utelukke noen, men de jeg tror passer i en slik tropp er tatt med, sier Ole Gunnar Solskjær to dager før møtet med Legia Warszawa på Aker stadion.

Joshua Gatt og Espen Bugge Pettersen er langtidsskadet.

Ødegård ute

Blant dem som ikke er med i troppen er Ben Spencer, Børre Steenslid og Magnar Ødegård. De to sistnevnte spilte i Europa i fjor. MFK har i dag seks midtstoppere, og sjøl om Ødegård spilte mye europaliga i fjor, finnes det ikke plass til ham.

— Magnar var med i fjor, og gjorde det svært bra da. Men når Vegard (Forren) kom litt ut av det blå nå, ble det vanskelig for ham. Slik er fotballen, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Best i Norge

Det betyr likevel ikke at Solskjær har mistet troen på den unge midtstopperen som ble hentet til Molde fra Sarpsborg 08 i fjor.

— Jeg tror veldig på Magnar og han er den beste midtstopperen i Norge i sin aldersgruppe. Han er fortsatt veldig ung (20), og kommer til å ta flere steg framover. Treningshverdagen i MFK utvikler ham hver eneste dag, og det neste steget blir å få spille mer eliteseriefotball.

Reglene fra UEFA sier at det må være åtte nasjonalt utviklete spillere i troppen, deriblant fire lokalt utviklete.

Troppen til kampene mot Legia Warszawa er som følger:

Ørjan Håskjold Nyland (nasjonal), Ole Söderberg, Ethan Horvath – Per Egil Flo (nasjonal), Knut Olav Rindarøy (lokal), Vegard Forren (nasjonal), Even Hovland (nasjonal), Joona Tovio, Kristoffer Paulsen Vatshaug (nasjonal), Martin Linnes (nasjonal), Magne Simonsen (nasjonal) – Emmanuel Ekpo, Daniel Berg Hestad (lokal), Magne Hoseth (lokal), Mats Møller Dæhli, Etzaz Hussain (nasjonal), Agnaldo, Jo Inge Berget (nasjonal), Eirik Hestad (lokal) – Daniel Chima Chukwu (nasjonal), Aliou Coly, Zlatko Tripic (nasjonal), Mattias Moström, Tommy Høiland (nasjonal) og Fredrik Gulbrandsen (nasjonal) er de som er meldt inn. I tillegg finnes en B- liste med unge spillere som kan komme inn undervegs: Sivert Viken Beinset, Ivar Furu, Andreas Hollingen, Ole Martin Rindarøy, Sander Svendsen og Ruben Vågen.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Molde FK
  3. Legia Warzawa