Fotball

Deilas plan: Å gjøre Celtic Park til motstanderens mareritt

— Det skal bli det vanskeligste stedet å besøke, sier nordmannen før kveldens nøkkelkamp.

Ronny Deila og Celtic spiller i kveld en svært viktig kamp i veien mot Champions League.
  • Sindre Trygsland

Når FK Qarabağ fra Aserbajdsjan i kveld står på motsatt side, spiller Ronny Deila, Stefan Johansen og Celtic om en plass i play-off-runden, som er siste steg på veien til Champions League.

I fjor sa det stopp for Celtic mot slovenske Maribor, etter en slett hjemmekamp der skottene tapte 0-1 etter å ha spilt uavgjort på bortebane.

Les også

Molde med knallresultat i Kroatia

Slo Barcelona for tre år siden

De dagene skal det nå være slutt på. Nå har Ronny Deila planer om å gjøre Celtic Park, som har en kapasitet på drøye 60.000, til en fryktet plass å reise.

— Det er vårt slott og vi må være kongene av det slottet. Det er det vi sikter mot, å gjøre Celtic Park til det vanskeligste stedet å komme til, sier Deila til The Scotsman før kampen.

Les også

Deila slakter banen etter seier på Island

Tidligere har skottene skapt problemer for mange storklubber. I 2012 vant de 2-1 mot Barcelona i gruppespillet, en sesong der de var ubeseiret på eget gress i Champions League. Året etter ble blant annet Ajax slått.

— Jeg husker i starten av forrige sesong at lag sa at de ikke fryktet å komme til Celtic Park, men vi endret det iløpet av sesongen og nå må vi ta med det ut i Europa, sier Deila.

Kan Hareide gjenta bedriften?

Celtic tok seg til Champions League-kvalifiseringens 3. runde ved å slå islandske Stjarnan 6-1 over to kamper. Ifølge den norske treneren kan Stefan Johansen og resten av laget vente tøff motstand.

— Vi ønsker å være på deres halvdel hele tiden, men når du møter vanskelig motstand vet du at du også må forsvare deg. Det skjønner supporterne og det blir ikke noe problem, sier Deila til Daily Record.

Molde ga seg selv et godt utgangspunkt før returoppgjøret med 1-1 i Zagreb mot Dinamo i går kveld. I tillegg til Deila og Johansen er det flere nordmenn som skal i aksjon i kveld.

Åge Hareide og Malmö kvalifiserte seg i fjor for den gjeveste europeiske turneringen ved å slå ut Red Bull Salzburg. I år møtes lagene igjen, og svenske starter borte.

Laget fra Skåne har Magnus Wolf Eikrem, Jo Inge Berget og Andreas Vindheim i troppen. Svenskene har fått en tøff start på årets sesong, og ligger på femteplass i Allsvenskan.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Celtic FC