Fotball

Sørloth hylles av Hodgson etter sin første Palace-scoring: – Fenomenal fysikk

Trønderen åpnet målkontoen i engelsk fotball.

  • Reidar Løfaldli
  • Se scoringen i videovinduet over.

Tirsdag kveld fikk Alexander Sørloth endelig sjansen til å starte en kamp for Crystal Palace igjen.

Det endte svært godt. 22-åringen scoret sitt første mål for Crystal Palace og ble matchvinner da Swansea ble slått 1–0 på bortebane i ligacupens andre runde.

Drøye halve annen omgang var spilt da Sørloth var sterk i duell med to motspillere og skjøt Palace i ledelsen fra spiss vinkel.

Etter kampen ble trønderen hyllet av manager Roy Hodgson.

– Jeg synes Alexander var veldig god. Han jobbet hardt, fikk scoringen sin og viste fenomenale fysiske ferdigheter, sa Palace-sjefen til Sky Sports.

Trondheimsgutten kom til London-klubben fra danske Midtjylland i januar, og startet fire kamper i en uvant venstrekant-posisjon i vår.

En skade gjorde at det ikke ble kamper mot slutten av fjorårssesongen, og i sesonginnledningen i år har Sørloth måttet nøye seg med tre innhopp fra benken. Belgiske Christian Benteke er førstevalg på topp i Palaces 4–3–3-system.

I år skal Sørloth imidlertid rendyrkes som spiss, som et alternativ til Benteke.

Hodgson sier at nordmannen har hatt en stødig progresjon etter at han kom til klubben.

– Han ble skadet, men jobber veldig hardt for å bli bedre. Vi er glade for å ha en slik spisstype hos oss, sier den rutinerte manageren.

MATCHVINNER: Alexander Sørloth fikk sin første scoring for Crystal Palace borte mot Swansea tirsdag.

Har forhåpninger

22-åringen sa i et intervju med Adresseavisen tidligere i august at han har forhåpninger om å få en fast plass i Hodgsons førsteellever denne sesongen

– Jeg føler at jeg har utviklet meg siden jeg kom i januar. Jeg har blitt litt raskere og litt sterkere. Dessuten har jeg drevet veldig mye avslutningstrening. I oppkjøringen gikk det bra: Jeg har vist at jeg vil melde meg på. Det blir ekstremt spennende, sa Sørloth.

Tirsdag ble Sørloth også tatt ut i Lars Lagerbäcks norske landslagstropp.

Det var et svært reservepreget Crystal Palace-mannskap som spilte mot Swansea i ligacupen. Kun to spillere var igjen i startoppstillingen fra Premier League-møtet med Watford søndag.

Neste kamp for Sørloth og Crystal Palace er mot Mohamed Elyounoussis Southampton hjemme på Selhurst Park lørdag.

Les mer om

  1. Alexander Sørloth
  2. Crystal Palace FC
  3. Roy Hodgson
  4. Ligacupen