Fotball

Årets Molde-drakt mangler én sponsor

Oljekrisa kan gi ti prosent nedgang i sponsorinntektene.

Nye drakter: Ethan Horvath, Mohamed Elyounoussi, Eirik Hestad og Sander Svendsen viste årets Molde-drakter før Aalesund-kampen. Til høyre markedsdirektør Oddvar Talset i Molde Fotball.
 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE: Molde Fotballklubb har økt budsjettet betraktelig de siste årene. Nå opplever klubben for første gang at markedsinntektene går noe ned sammenlignet med sist sesong.

— Også vi merker når konjunkturene svinger innen olje og offshore. Mange av våre store partnere opplever tøffe tider, og derfor er sponsormarkedet akkurat nå relativt krevende, bekrefter markedsdirektør Oddvar Talset i Molde Fotball overfor Rbnett.

Les også

Nå skal han spille med nummeret til Neymar

— Hvor stor blir nedgangen sammenlignet med 2015?

— Sesongen i fjor var spesiell siden vi også spilte i Europa League, og vi har budsjettert med lavere markedsinntekter i år. Det er litt vanskelig å si nøyaktig ennå, men det kan bli rundt ti prosent. Da er det i tilfelle snakk om tre-fire millioner kroner, sier Talset.

Presentert lørdag

Da årets drakter ble presentert lørdag manglet en logo på framsida.

— Vard er ute, der har vi fått inn Istad. Hent har også gått ut av sin avtale, og den er fortsatt åpen. Vi er i dialog med flere mulige aktører, også nasjonalt, sier markedsdirektøren.

— Vi har mange stabile partnere lokalt og regionalt som viderefører sitt samarbeid med Molde Fotball. Vi har forståelse for at noen av dem har behov for å justere ned avtalene sine i dagens marked, sier Talset.

Les også

Isak (20) trente under Ancelotti, Benitez og Mourinho. Sammen med Terry, Drogba og Lampard. Nå spiller han for Molde

Markedssjefen fornøyd

Sport1, Sparebanken Møre, Brunvoll, MOT og Canal Digital pryder fortsatt MFK-drakta. BDO og Amfi er eksponert på shortsen og Aker på strømpene.

National Oilwell er ute som betydelig sponsor på treningsdresser og annet treningsutstyr. Der har Vikenco og Møre Drift & Renhold kommet inn. Sparebanken Møre og Bunnpris er med som før.

Markedsdirektøren er godt fornøyd med årets Molde-drakter.

— De ser bra ut og har veldig fin passform, spillerne har gitt gode tilbakemeldinger. Den blå førstedrakta og den rosa tredjedrakta er samme Nike-modell som Barcelona og Manchester City har benyttet i Europa. Den hvite bortedrakta var vi så fornøyd med at den er helt lik fjorårets modell, forteller Oddvar Talset.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK