Fotball

Nielsen legger opp

<p>Brann-spissen David Nielsen legger vekk fotballskoene og avslutter karrieren sin i Brann.</p>

Fotball , 19. februar 2008 , Treningkamp La Manga , Brann - StrømsgodsetKim Andre Madsen , Glenn Andersen ;SIF og David Nielsen , Brann
  • Anders Pamer

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Danske Nielsen er en stor helt hos Branns supportere, men har ikke stått like høyt i kurs hos Steinar Nilsen. Branns trener har knapt benyttet kraftspissen denne sesongen, hans foreløpig siste kamp kom mot Haugesund i serieåpningen, da han fikk tolv minutter som innbytter.

Nielsens kontrakt løper ut 30. juni, og etter dette er en lang og svært begivenhetsrik karriere over.

Selv ønsker ikke dansken å uttale seg om saken før etter kampen mot Tromsø.

– Jeg vil ikke uttale meg om noe rundt dette før etter Tromsø-kampen. Det siste jeg ønsker er å ta noe av fokuset vekk fra den kampen, sier Nielsen.

Har spilt i 14 klubber

Som barn var Nielsen et stort talent og han utmerket seg tidlig på de danske aldersbestemte landslag. Som 16-åring ble han hentet til Odense, men det store gjennombruddet kom to år senere, da han nettet ti ganger på 13 kamper for Lyngby.

Nielsen er fortsatt den spilleren som har scoret flest mål for det danske U19-landslaget, med 13 scoringer, ett mål mer enn Michael Laudrup.

Tyske Fortuna Düsseldorf sikret seg talentet, men Nielsen ble aldri noen braksuksess i Tyskland. I stedet vendte han hjem til Danmark og FC København, hvor han igjen gjorde seg proffaktuell. Siden ventet opphold i Grimsby, Wimbledon og Norwich.

Mannen med røtter fra Kongo har et beryktet temperament og skandaler og viltre pek har alltid fulgt i kjølvannet. I 2004 slo han lagkamerat Allan Gaarde bevisstløs på en Aalborg-trening, noe han senere ble dømt for.

Ferden gikk så fra Aalborg til Start, deretter Odense, Strømsgodset, tilbake til Odense, før karrieren nå altså rundes av i Brann.

Hasj, kvinner og vold

Nielsen kom til Brann egentlig som femte hjul på vognen i overgangen til Njogu Demba-Nyrén. Den svensk-gambiske floppen gikk fra Brann til Odense for nærmere ti millioner kroner – betingelsen fra danskenes side var at Brann tok imot Nielsen.

En viss bok hadde nemlig skapt problemer for Nielsen i hjemlandet. Bestselgeren «Sorte svin» ble utgitt i 2008, og skapte store bølger. I publikasjonen beskrev Nielsen sin karriere og privatliv i detalj, med alt fra inntak av hasjkaker, via eventyr med pornoskuespillere, gamblingproblematikk og selvsagt også nedslagningen av Allan Gaarde.

I Brann har Nielsen for det meste fungert som tilrettelegger for Erik Huseklepp, og i den siste perioden som et innbytteralternativ på topp.

Nielsen ønsker ikke å uttale seg om han nå flytter hjem til Danmark eller om han blir værende i Norge. Spissen er en populær ekspertkommentator for dansk TV.

VIDEO: Skråblikk på 9. serierunde:

Bikiniprat, kampsport og fremtidsbriller

Totalt useriøs oppsummering av niende serierunde

svp://94518?view=ap

Bikiniprat, fremtidsbriller og kampsport

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien