Rema går fra Rosenborg til langrenn

Sponser storarrangement hvor Petter Northug blir hovedtrekkplasteret.

Northug er klar: Petter Northug (til høyre) blir hovedtrekkplasteret når Toppidrettsveka skal arrangeres i august. Tirsdag signerte Ole Robert Reitan og Vidar Riseth fra Rema 1000 samarbeidsavtalen med Håvard Sagli (til venstre) og Harald Fladseth fra Toppidrettsveka.
  • Birger Løfaldli

LADE GÅRD (adressa.no): Like før jul ble det klart at Coop overtok Rema 1000s plass på Rosenborg-trøya. Nå har Reitan-selskapet kastet seg inn på en annen idrett. På en pressekonferanse på Lade gård ble det tirsdag ettermiddag klart at Rema 1000 blir sponsor for Toppidrettsveka, et sommerarrangement hvor Coop-løper Petter Northug er hovedtrekkplasteret.

Les også

Northug om RBK-avtalen: - Helt genialt!

Vil ha 40 000 i Trondheim

Sist sommer var 25 000 tilskuere på plass i Trondheim for å følge finalen i Toppidrettsveka. Ambisjonen til sommeren er at opp mot 40 000 skal komme.

— Det er veldig artig at vi slutter med å sponse fotball og sponser ski i stedet, smiler Ole Robert Reitan.

Sammen med selskapets sponsorsjef Vidar Riseth var han på plass for å signere avtalen med Toppidrettsvekas Harald Fladseth og Håvard Sagli.

Bjørgen og Northug klare

— Vi vil finne nye arenaer og treffe bredere enn før, fortsetter Reitan.

Toppidrettsveka i sommer skal arrangeres i Aure, Orkdal og Trondheim i slutten av august. Ifølge arrangøren er allerede de norske Tour de Ski-heltene Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng klare. Det samme er Petter Northug.

— Det er helt avgjørende for oss å få ham med. Det er Petter som er viktigst, fastslår Harald Fladseth til adressa.no.

Ser mot ski-VM

Verken han eller Rema 1000 vil ut med detaljene i avtalen, men det er på det rene at Reitan-selskapet blir ikke blant arrangementets generalsponsorer.

I tillegg til de norske stjernene jobber arrangøren med å få med svenske løpere som Marcus Hellner, Calle Halfvarsson og Daniel Richardsson, samt de russiske stjernene Alexander Legkov og Ilja Tsjernousov.

— Vår ambisjon er at Toppidrettsveka skal være det viktigste arrangementet med tanke på å få VM på ski til Trondheim i 2021 eller 2023. Vi ønsker å være den premissgiveren som bidrar mot alle aktører for å få opp engasjementet og mobiliseringskraften som er påkrevd for å få til et VM på ski, sier Fladseth.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk