Fotball

Dommeren slår tilbake: - Kåre tar feil

— Det var soleklart gult kort til Ole Selnæs, sier Svein-Erik Edvartsen.

UENIGE: Kåre Ingebrigtsen mener Ole Selnæs blir forskjellsbehandlet. Det avviser dommer Svein-Erik Edvartsen.
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

SARPSBORG 08 — ROSENBORG 0-2:

SARPSBORG (adressa.no ): - Hvis Kåre beskylder meg for å forskjellsbehandle, da blir jeg veldig overrasket. Jeg inviterte ham inn i garderoben i pausen, og vi hadde en veldig fin prat, slik jeg alltid har med Kåre Ingebrigtsen, sier dommer Svein-Erik Edvartsen til adressa.no.

Kritisk Ingebrigtsen

RBK-treneren var etter kampen kritisk til at dommeren ga Ole Selnæs gult kort for munnbruk i gårsdagens kamp mot Sarpsborg. Han mener RBKs midtbanespiller blir forskjellsbehandlet.

Høydepunkter:

Les også

Her scorer Helland etter mesterlig Midtsjø-assist

— Dommeren tillater ganske mange andre å kjefte, men når Ole gjør det så er det rett opp med det gule kortet, sa Ingebrigtsen etter kampen i går.

Tidligere denne sesongen har tre gule kort for nettopp munnbruk ført til at Ingebrigtsen har tatt en prat med Selnæs. Nå mener treneren at dommerne er ute etter å ta midtbanespilleren.

— Det er slik hver gang. Det synes jeg er svakt.

- Soleklart gult kort

Svein-Erik Edvartsen er på ingen måte enig med Rosenborg-treneren.

Les også

RBKs beskjedne bestemann

— Det var soleklart gult kort til Ole Selnæs. Han fikk tidligere i kampen tilsnakk for munnbruk. Da han ikke tok hintet og regelrett skjelte meg ut etter at Mike Jensen fikk gult kort for holding, ga jeg ham gult kort.

Edvartsen forteller at han i pausepraten med Ingebrigtsen forklarte nettopp dette. Han avviser at Selnæs blir forskjellsbehandlet.

— Da ber jeg Ingebrigtsen om å lese kamprapporten. Der står det at det også var en Sarpsborg-spiller som først fikk tilsnakk, og deretter gult kort for munnbruk. Jeg ga både ham og Selnæs gult kort da de ikke forsto tegninga etter å ha fått tilsnakk. Hvis det er forskjellsbehandling når begge er blitt behandlet helt likt, da er jeg veldig overrasket, sier dommeren til adressa.no.

Avviser etterspill

Han avviser at saken vil få etterspill.

— Det kan jeg aldri tenke meg. Det er ytringsfrihet i landet vårt. Det er lov å være uenig. Kåre Ingebrigtsen tar feil, for begge ble behandlet likt.

Ole Selnæs uttalte etter kampen i går at han var enig med sin trener, men var forsiktig med å kommentere situasjonen som førte til det gule kortet mot Sarpsborg ytterligere.

— Jeg ønsker ikke å snakke noe mer om det. Jo mer oppmerksomhet det blir rundt dette, jo raskere er dommerne opp med kortene til meg, sier Selnæs til adressa.no.

Les også

 1. Rosenborgs beste åpning siden 1995

 2. RBK-treneren raser over forskjellsbehandling

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Rosenborg BK