Østenstad: – Dette var veldig bra

<br></br><br></br><p><strong> <a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=285004&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#285004">Zenit-Viking 0-1:</a></strong> Viking slo russisk storklubb.</p>

André Danielsen spilte en meget god kamp på Vikings høyreside.
  • Bernhard Veland
  • Stig Nilssen
Prøvespiller Zdenek Zlamal gjorde ifølge Egil Østenstad en god figur mot russerne.
FotballTrening VikingDrammen / Marienlyst Stadion05.08.2008Foto: Morten Olsen, DigitalsportEgil Østenstad
Trener Åge Hareide.

Etter en bedrøvelig start på sesongoppkjøringen, har Viking nå vunnet tre kamper på rad. 4–1 mot Sandnes Ulf og 3–0 mot Bryne smakte nok godt, men som et av få norske lag har Viking klart å slå et utenlandsk lag i vinter. Russiske Zenit St. Petersburg vant Uefa-cupen så sent som i 2008. ## Var best

Viking åpnet best på en regnvåt bane i Spania.

Laget var aggressive og presset russerne fra start. På en av mange cornere fra André Danielsen etter ni minutter ble Zenits Ivica Krizanac så hardt presset av Patrik Ingelsten at han satte ballen i eget mål.

Danielsen i sin uvante kantrolle og Martin Fillo vartet opp med mange fine kombinasjoner i kampen. Danielsen fikk sjansen fordi Hareide anser han som bedre defensivt enn Andreas Ulland Andersen, som vanligvis skal bekle høyrekanten.

Venstre indreløper Birkir Bjarnason kom til flere gode sjanser, og headet ballen i nettet etter 56 minutter. Scoringen ble avblåst for offside.

Samtidig som Viking skapte mye offensivt, fungerte også forsvaret bra. Laget klarte stort sette å stoppe russerne før de ble farlige.

Fornøyd Østenstad

Zenit på sin side virket tafatte helt til de etter 65 minutter byttet inn sju spillere. Mot slutten kom de bedre med, da Viking-beina var trøtte og tunge på den regnvåte banen. Farligst var russerne da Shirokov fyrte av et skudd som gikk i stolpen etter 57 minutter, og da Anykov kom alene med Viking-keeper Zlamal helt på slutten. Den tsjekkiske prøvespilleren klarte å slå ballen til corner. Etter 16 minutter rundet Rosina alene med Zlamal og sendte ballen mot mål. Der kom imidlertid Indridi Sigurdsson skliende og reddet ballen på strek.

Vikings sportsdirektør Egil Østenstad var svært fornøyd med det han så:

— Dette var veldig bra, vi har god struktur i laget og var gode i presspillet og overgangene. Martin Fillo var outstanding.

- Hva synes du om keeper Zlamal?

- Han var god, tøff og snakket og dirigerte hele tiden. Han så rett og slett ut som en god keeper, sier en tydelig tilfreds Østenstad.

- Hva tror du Zenit la i denne kampen?

- Når det først er kamp, er det ingen lag som liker å tape. Det var også derfor de ble sutrete.

Vikings resultater så langt i vinter:

Randaberg-Viking: 2-2. Viking-Basel: 0-4.

Sandnes Ulf-Viking: 1-4. Bryne-Viking: 0-3.

Zenit-Viking: 0-1. PS: Lillestrøm slo Zenit i en kamp som gikk fredag. Resultatet ble 3-2.