Fotball

EM-søknadene levert

<p>Her kunne NFF og Sondre Kåfjord vært.</p>

Tyrkia er et av landene som søker om fotball-EM i 2016. Tyrkias fotballpresident Mahmut Oezgener (t.h)) og Filiz Koc Heilmann (t.v) overleverer søknaden til UEFAs Gilberto Madail.
  • 100% Sport
OSLO 20091208.Fotballpresident Sondre Kåjord under Norges Fotballforbunds pressekonferanse i Oslo tirsdag, om kvalitetssikringsrapporten fra Econ. Rapporten omhandlet søknaden fra Fotballforbundet om EM 2016. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Frankrike, Italia og Tyrkia leverte mandag sine formelle søknader om å arrangere fotball-EM i 2016. Søknadene ble levert inn ved UEFA-hovedkvarteret i Sveits. Det europeiske fotballforbundet sa at flere enn 100 kriterier vil bli vurdert, fra stadionanlegg og hotellkapasitet til juridiske spørsmål, før vertsnasjonen utpekes i Genève 28. mai.

Norge og Sverige planla å levere EM-søknad, men skrinla planene i desember da verken norske eller svenske myndigheter ville gi statsgaranti.

  • Samleside: Siste nytt om landslaget

EM i 2016 blir det første EM-sluttspill med 24 lag, åtte flere enn i neste sluttspill i Polen og Ukraina i 2012. Både Italia og Frankrike har arrangert to VM-sluttspill og ett EM-sluttspill. Tyrkia har aldri vært vertsland for et stort fotballsluttspill.

I en felles pressemelding fra forballforbundene i Norge og Sverige heter det at viljen til å søke mesterskapet på nytt er til stede, men at det kreves flere medspillere .

– Framfor alt er det nødvendig med en politisk vilje i våre land om å delte i kampen om å få de store mesterskapene, opplyser Sondre Kåfjord og svenskenes fotballpresident Lars-Åke Lagrell.

Stavanger, Lillestrøm, Trondheim og Oslo skulle være vertsbyer i den norsk-svenske EM-søknaden til mesterskapet i 2016. (©NTB)

Les også

  1. Norsk EM i vasken

  2. 4,2 mill. i minus for NFF-konsernet

  3. Utelukker ikke ny EM-søknad

  4. - Ikke overrasket

Les mer om

  1. Fotball-EM