Arsenal rotet bort to poeng på bortebane

Avga poeng i toppen.

Mattéo Guendouzi slår oppgitt ut med armene i Arsenals
  • NTB

Brighton – Arsenal 1–1

Arsenal scoret tidlig, men klarte bare 1–1 borte mot Brighton i Premier League 1. juledag.

Dermed kan London-laget tape terreng til de øvrige lagene som kjemper om topp 4-plasseringer i serien. Chelsea ligger ett poeng bak på 5.-plass, men spiller senere på Boxing Day. Avstanden ned til 6.-plasserte Manchester United er redusert til seks poeng.

– Jeg er litt skuffet. Førsteomgangen ble nøkkelen i kampen. Vi startet med å ta ledelsen og hadde ytterligere to sjanser, som de reddet. Vi slapp ikke til mange sjanser, men så utlignet de, sa Arsenal-manager Unai Emery til BBC.

Arsenal hadde ballen mye i bortekampen mot Brighton, men vertene var vel så farlige foran mål. I annen omgang var Brighton nærmere et 2-1-mål enn det Arsenal var.

– Hadde vi scoret på sjansene våre i første omgang, kunne vi ha vunnet. I annen omgang klarte vi ikke sette kampplanen vår ut i livet, mente Arsenal-sjefen.

Den første scoringen var det riktig nok Unai Emerys menn som fikk allerede etter seks minutter. Premier Leagues toppscorer, Pierre-Emerick Aubameyang, gjorde 1–0 etter glitrende forarbeid av spissmakker Alexandre Lacazette.

Målet var Aubameyangs 13. for sesongen.

Arsenal-spissen hadde muligheten til å doble ledelsen på en stor sjanse etter halvtimen, men i stedet skulle Brighton utligne få minutter senere. En blemme av Arsenal-back Stephan Lichtsteiner gjorde at Jürgen Locadia kom alene igjennom. Nederlenderen rundet keeper Bernd Leno og satte inn 1–1.

Etter pause hadde Brighton flere gode muligheter til å snu kampen, men hverken Davy Pröpper, Solly March eller Locadia fikk omsatt sine sjanser til scoringer.

– Etter en tøff start mot et godt lag viste vi fantastisk karakter og kom tilbake i kampen. Og i annen omgang synes jeg at hvis det var et lag som skulle score, så ville det være oss. Vi var en større trussel, og Solly March hadde sannsynligvis kampens største sjanse, sa Brighton-manager Chris Hughton.

Arsenal var nær scoring i det 85. minuttet da en klarering traff Alex Iwobi og gikk like utenfor Matt Ryans stolpe. Men oppgjøret endte 1-1, og det vil begge lag være litt skuffet over.

(©NTB)