Fotball

Målløst i kjedelig kamp

<br></br><br></br><p><a href="http://live.adressa.no/#match=10001919"> <strong>Aafk — Molde 0-0:</strong></a> Noe lokalderby for historiebøkene ble det aldri i 0-0-oppgjøret mellom AaFK og Molde.</p>

DELTE BRODERLIG: Ett poeng til hvert av lagene i duellen om Møre &amp; Romsdal, og Knut Dørum Lillebakk og Tor Hogne Aarøy ser fornøyde ut.
 • 100% Sport

1. omgang var direkte kjedelig. I 2. omgang tok det seg litt opp, og AaFK var meste toneangivende. Uten å få uttelling.

– Jeg er fornøyd, sånn kampen utviklet seg. Det er første kampen på lenge vi holder nullen, men samtidig første gangen på lenge vi ikke scorer. Vi trenger tre poeng, men skal si oss fornøyde med ett i dag. AaFK er et bra hjemmelag, oppsummerer Molde-trener Kjell Jonevret.

AaFK-trener Kjetil Rekdal mener at AaFK var det beste laget, totalt sett.

– Vi startet kampen forferdelig, men kommer oss utover i 1. omgang. 2. omgang er vi bedre enn Molde. Vi prøver det vi kan, og jeg er fornøyd med innsatsen. Totalt sett får vi med oss et viktig poeng, selv om jeg gjerne hadde sett at vi vant. Men nerve og spenning var det helt til slutt, sier han.

(Foto: Richard Brevik)

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Kjedelig før pause

1. omgang virket sterkt preget av at dette var et prestisjeoppgjør, der ingen av lagene våget å slippe seg løs. I beste fall kan den kategoriseres som rotete. Dårlig blir kanskje en riktigere karakteristikk. Selv om den kviknet litt til de siste ti minuttene før hvilen.

Starten på kampen var forsiktig fra begge lags side, med mange upresise pasninger. Første skuddet i kampen ble løsnet like før klokken bikket åtte minutter, men skuddet fra Demar Phillips gikk himmelhøyt over Molde-målet.

Kampens først sjanse kom til Molde etter et frispark. Magne Simonsen ble spilt fri av Magne Hoseth, men han fomlet avslutningen til side for AFK-målet. Bare to minutter senere fikk Mattias Mostrøm løpe på tvers av målfeltet til AaFK, men avslutning gikk også til side for mål.

Tok seg opp

AaFK kom nært da Trond Fredriksen prøvde et duppeskudd fra 20 meter i det 22. minutt. Ballen gikk via et Molde ben og like over Molde-målet.

Da halvtimen var spilt satte Thomas Holm hodet på en corner. Ballen hadde retning nettet, men Anders Lindegaard fikk blokkert med foten. Kampens største sjanse til da.

Sju minutter før pause reddet Molde reddet på streken etter at Tor Hogne Aarøy steg høyest på corner, presset og holdt av tre Molde-forsvarere.

Stanga hindret AaFK-ledelse ved pause, med bare tre minutter igjen av omgangen. Phillips klinket til på frispark fra 25 meter. Ballen smalt i stolperota.

Dermed hadde starten på 2. omgang det samme utgangspunket som den 1. ## Aarøy nær

AaFK burde tatt ledelsen fire minutter ut i den andre omgangen, men Aarøy klarte å styre ballen over fra sju meter, etter at et skudd fra Trond Fredriksen gikk flatt inn i feltet.

Vertene startet omgangen best, og kombinasjonen Fredriksen-Aarøy var nær ved å gi uttelling igjen ti minutter ut i omgangen. Men headen fra sistnevnte gikk over.

Aalesund fikk lagt gjestene fra Molde under press, men slet med å komme seg til gode avslutningsmuligheter.

Molde kom nær scoring, mot spillets gang, med 20 minutter igjen å spille. AaFKs Magnus Sylling Olsen (!) flikket et langt oppspill i retning mål. Lindegaard fikk bokset til corner.

Hjemmelaget fortsatte å male, men løsningen og kollektiviteten var for dårlig til at det ble de store farlighetene foran Lillebakk i Molde-målet.

Molde forsøkte seg med en sluttspurt. Moström fikk stå alene på 12 meter, spiss vinkel, men avsluttet med et svakt skudd utenfor.

Med knappe fire minutter igjen stod Peter Orry Larsen plutselig helt alene på seks meter. Han klarte ikke å stokke bena, og gled ballen inn til Dørum Lillebakk.

Kampen ebbet ut med 0-0 i målprotokollen, et resultat Molde nok må si seg mest fornøyd med slik 2. omgang utartet seg.

VIDEO: Se høydepunktene fra Aalesund — Molde

svp://94980?view=ap

Aalesund — Molde: Høydepunkter

Les også

 1. &ndash; Ingen favoritter i lokaloppgjør

 2. Misfornøyd Aarøy: - Surt

 3. Ingen sterke følelser hos Rekdal

 4. - Trodde ikke jeg fikk spille

 5. Jonevret reagerte på tørt kunstgress

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien