TIL-legende blir Høgmo-assistent: - Målet er å komme til Eliteserien

Bjørn «Bummen» Johansen er ansatt som Per-Mathias Høgmos høyre hånd i Fredrikstad. De vil sterkt vurdere å hente nordnorske spillere.

KLAR: Bjørn «Bummen» Johansen blir Fredrikstad-trener.

Johansen går dermed fra trenerjobben på Finnsnes som rykket ned til 3.-divisjon, noe Nordlys omtalte først.

Fredrikstad satser stort etter nedrykket fra 1.-divisjon og med ansettelsen av Høgmo og Johansen har de et helnordnorsk trenerteam.

– Det er godt at alt er på plass, sier Bjørn «Bummen» Johansen til iTromsø.

«Bummen» er en av de store klubbspillerne i TIL. Han har 405 kamper for klubben og topper dermed adelskalenderen blant «Gutan».

– Forventer krav

Nå venter et eventyr i Fredrikstad der kravene vil være store fra første dag.

– I en klubb som FFK vil det være store krav. Nå skal det mobiliseres og legges til rette for at vi skal lykkes. Om noen år skal vi være i Eliteserien, sier Johansen til iTromsø.

Han er takknemlig for at Finnsnes, der han hadde ett år igjen av kontrakten, viste forståelse når muligheten kom.

– Jeg fikk en fin avslutning der og er glade for at dette løste seg, sier «Bummen».

Dialogen med Høgmo har gått over noen uker, og Johansen ser fram til å jobbe med den tidligere landslagssjefen.

– Jeg er veldig trigget av muligheten til å jobbe med Per. Det har vært andre muligheter, men med all respekt for de er det denne utfordringen jeg hadde mest lyst til, sier Johansen.

Vurderer nordnorske spillere

iTromsø omtalte i forrige uke Fredrikstad interesse for TUILs Steffen Skogvang Pedersen. Og «Bummen» legger ikke skjul på at duoen vil se til nord når stallen skal settes.

– Både jeg og Per har god oversikt over spillere i nord. Vi skal sette oss ned å se på spillere, og er det noen vi kjenner til fra før som er aktuelle vil vi selvsagt vurdere det, sier Johansen til iTromsø.

Han flytter i første omgang ned alene, men satser på å få familien etter til sommeren.

– Jeg har flyttet fra Tromsø før og kommet tilbake med gode opplevelser. Jeg er jo veldig glad i byen. Yrket jeg har valgt gjør at slikt kan skje, sier Johansen.

Hvis FFK rykker opp kan de på veien opp til Eliteserien møte både TUIL og TIL.

– Det hadde vært morsomt å komme tilbake til Alfheim med Fredrikstad. Men jeg håper det blir i Eliteserien og ikke noe før det, sier «Bummen».