Fotball

Bildene har vakt oppsikt. Stjernespillerens forklaring gjør det enda mer forvirrende

Har blitt en stor snakkis i britiske medier.

Her er Wales-lagets merkelige lagbilde fra kampen mot Østerrike. Foto: REUTERS

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Wales var ett av sensasjonslagene i denne sommerens fotball-EM, da de gikk helt til semifinalen. De siste dagene har imidlertid det walisiske fotballandslaget fått mye oppmerksomhet for det som skjer rett før avspark.

Mange merket seg nemlig noe underlig ved lagbildet til Wales før VM-kvalifiseringskampen mot Østerrike. Fire av spillerne sto på bakerste rad, mens syv sto på fremste rad.

Da Wales stilte seg opp før søndagens kamp mot Georgia, tok de det enda lengre. Det sto tre spillere på bakre rad, mens åtte satt på huk foran.

Bildene har spredt seg raskt på internett, og diskusjonen har fått stor plass i britiske medier: Er bildefadesene ment som en spøk, eller er waliserne virkelig så dårlig til å posere? Bildene har blitt kalt alt fra «latterlige» til «fryktelige» i britiske presse de siste dagene.

Da den walisiske Real Madrid-stjernen Gareth Bale ble konfrontert med bildene på en pressekonferanse lørdag, reagerte han med latter og et fårete smil.

— Jeg vet ikke hva du snakker om, sa Bale lurt, ifølge Daily Mail.

- Så er dere elendige på lagbilder?

— Ja, det må være det.

Landslagsspiller tok et personlig oppgjør med pressen: - Mange lurer på hva galt jeg har gjort mot dere.

Lange tradisjoner

Bales svar ble av mange tolket som ironisk, og man har ennå ikke helt funnet den egentlige historien bak bildene. Daily Mail hevdet dessuten at spillernes kroppsspråk før lagbildet tydet på at det var planlagt.

Lokalavisen Wales Online stemplet bildet fra Østerrike-kampen som «tidenes verste» fra landslaget. Det er nemlig langt fra første gang at de merkelige lagbildene har blitt en snakkis. Mye tyder nemlig på at dette kan være en praktisk spøk som strekker seg langt tilbake i tid.

Daily Mail har funnet frem ett merkelig lagbilde fra Helsinki i 2009, samt et bilde fra en kamp mot Italia i 2002, der blant andre Ryan Giggs og Craig Bellamy figurer. Tidligere har ogsåThe Mirror dykket i arkivene og funnet frem en rekke merkelige lagbilder.

Det spørs imidlertid om Gareth Bale eller noen av de andre Wales-spillerne noensinne vil røpe hva som er den egentlige historien bak lagbildene.

Før søndagens kamp mot Georgia, sto Wales med fire poeng etter to kamper i VM-kvalifiseringsgruppe D.

Aftenpodden Sport: Totalslakter nytt FIFA-forslag som kan hjelpe Norge:

Les mer om

  1. Internasjonal fotball