Fotball

Landu-Landu sa nei til Viking: - Et vanskelig valg

Midtbanespilleren fortsetter karrieren i Eliteserien. Det har Vikings trener forståelse for.

Christian Landu-Landu blir ikke Viking-spiller i denne omgang.
  • Stig Nilssen

STAVANGER: - Det var et vanskelig valg. I Tromsø kan jeg kjempe meg inn på laget i en definert rolle som midtbanespiller, det ble utslagsgivende, sier Landu-Landu til Aftenbladet.

Han er enig med Tromsø om en ettårskontrakt. I Viking ville han blitt vurdert som midtstopper.

Tok medisinsk test

0Torsdag i forrige uke besto Christian Landu-Landu den medisinske testen i Viking. Det gjorde han samtidig som partene fortsatt forhandlet om en to- eller treårsavtale.

26-åringen understreket overfor Aftenbladet at han gjennomførte den medisinske testen slik at han kunne starte treningene under Bjarne Berntsen på direkten dersom partene kom til enighet om en avtale.

Les også

Landu-Landu på medisinsk test i Viking

Landu-Landu påpekte at forhandlingene med Viking ikke handlet om det økonomiske innholdet.

– Jeg forhaster meg ikke, det har jeg aldri gjort i kontraktsforhandlinger. Nå har vi gitt Viking et svar på tilbudet, så får vi se hva som skjer, sa han til Aftenbladet torsdag i forrige uke.

Les også

Her prøver dommeren å takle spilleren. Så får spilleren rødt kort.

På det tidspunktet sa Landu-Landu at han ikke hadde et konkret tilbud fra Tromsø å forholde seg til, men at de hadde en dialog. Søndag skal han ha informert Viking om at han takker nei til klubbens tilbud.

– Det er ingen hemmelighet at vi ønsket Landu-Landu til Viking, men nå blir det ikke slik. Vi ønsker ham lykke til videre, sier Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen og legger til at de skal finne en fullgod erstatter.

Forstår valget

Bjarne Berntsen sier til Aftenbladet at han forstår at Landu-Landu velger å fortsette i Eliteserien.

– Jeg har respekt og forståelse for valget hans. Han må velge det han synes er rett for seg selv. Så får vi jobbe videre, sier Berntsen. Som sier han hadde en følelse av det gikk den veien.

Nå må Viking lete videre etter en eller to nye midtstoppere.

– Ja, sånn er fotballen. Ikke noe å gjøre med det, sier Berntsen, som har konkrete navn på blokken. Navnene vil han ikke ut med.

– Vi ser etter rene stoppere. En eller to typiske midtstoppere. Vi må ha noen som er vant til å spille stopper. Vi har mange her som kan gå inn og gjøre en jobb som midtstopper, men vi må ha inn noen som er rendyrket som stopper, opplyser Viking-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Christian Landu Landu
  2. Eliteserien
  3. Viking FK