Se jubelscenene: Historisk seriegull til Leicester

Chelsea hentet opp 0-2 til 2-2. Dermed har Leicester tatt et historisk Premier League-gull.

tb160ff8.jpg

Saken var såre enkel på forhånd: Tottenham måtte slå Chelsea for å holde liv i drømmen om å vinne Premier League. Ved Chelsea-seier eller uavgjort ville Leicester ta et historisk og sensasjonelt seriegull, og det to serierunder før slutt.

Tottenham så svært lenge ut til å gjøre jobben. De ledet 2-0 mot Chelsea etter en stor førsteomgang, men Chelsea kom tilbake og klarte 2-2. Dermed er Tottenham (70 poeng) syv poeng bak Leicester når to runder gjenstår. Det er komplett umulig å hente inn.

– Først og fremst: Gratulerer til Leicester og Claudio Ranieri. De har gjennomført en fantastisk sesong, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Leicester-spillerne var samlet hjemme hos Jamie Vardy, som tidligere mandag ble kåret til sesongens beste spiller av journalistene.

De fulgte mandagens kamp tett. Da dommeren blåste av, ble det ellevill jubel i stuen til Vardy. Se jubelscenene i Twitter-meldingen fra Vardys lagkamerat Christian Fuchs:

Leicester er seriemester for første gang i klubbens 132 år lange historie. TV 2s eksperter hadde ikke ord da seriegullet omsider var i boks:

— Dette er så uvirkelig. Det var så veldig liten mulighet for at dette skulle skje. De sto i 5000 i odds før sesongen, sa Petter Myhre i TV 2s studio.

Historien bak Leicester:

Les også

Leicester-eieren: Styrtrik på tax-free-salg. Gir gratis øl til fansen. Fikk nytt navn av kongen.

— Jeg mener at det er det største som har skjedd i idrettsverdenen, fordi dette er over 38 kamper og 10 måneder. Det er over en så lang periode de skal være i form. Dette er tidenes overraskelse, sa Myhre.

— Det er så spesielt. Det er en gjeng fotballspillere som har blitt avskrevet på ett eller annet tidspunkt i karrieren. De skulle ikke vært i nærheten av Premier League, sa ekspert Simen Stamsø Møller.

Kane-magi

Chelsea vant Premier League forrige sesong, men har skuffet enormt denne sesongen. I mandagens London-derby ville de vise hvem som er best i byen - og samtidig gi Leicester en solid gave.

Det var tett, intenst og knallharde dueller. Første store sjanse kom til Chelsea etter 27 minutter, men skuddet fra Cesc Fabregas gikk like utenfor. Like etter fikk Tottenhams Son Heung-Min en god skuddmulighet, men han sleivet ballen langt til side for mål.

Les også

Tjærnås om serievinneren: «Alt, absolutt alt, var feil»

Etter 35 minutter kom den første scoringen, og det var Tottenham som tok ledelsen. Hvem andre enn Harry Kane? Erik Lamela slo lekkert igjennom til Kane som akkurat lurte offsidefellen. Han rundet keeper Asmir Begovic, satte ballen i mål og stormet mot den ekstatiske bortefansen.

GULLHELT: Leicester-kaptein Wes Morgan jubler for scoring mot Manchester United i helgen. Han kunne juble enda mer mandag kveld.

Akkurat nå var Spurs fem poeng bak Leicester med seks poeng igjen å spille for. Og bedre skulle det bli for Spurs. Sørkoreanske Son satte inn 2-0 minuttet før pause da han ble perfekt slått igjennom av Christian Eriksen. Chelsea opptrådte forferdelig sløvt, mens Spurs var dødelig effektive.

Førsteomgangen ble avsluttet med et durabelig massefight langs sidelinjen, uten at det utartet seg. Spurs ledet 2-0. Sjampisen ble plassert tilbake i barskapene i Leicester der de hadde rigget til for en ellevill gullfeiring.

Blå jubel

Men dette var langt fra over. Tottenham-fansens nerver ble virkelig satt på prøve etter 58 minutter da Chelsea reduserte til 1-2. Gary Cahill kjempet inn scoringen etter en corner fra Willian, og nå var det full spenning igjen.

Tottenhams Son jubler etter 2-0-målet. Her sammen med danske Christian Eriksen.

Innbytter Eden Hazard ordnet 2-2 etter 83 minutter, og nå var det ellevill blå jubel både i London og i Leicester.

Det utartet seg skikkelig mot slutten på Stamford Bridge. Dommeren mistet kontrollen på spillerne, og det haglet med gule kort. Slåssingen fortsatte etter kampslutt.

Tottenham var så nære, så nære, men de kollapset.

Nå kan festen starte i Leicester. Den varer nok til og med kampen mot Everton lørdag, og vel så det.

2. mai 2016 er en dag de aldri, aldri vil glemme i East Midlands.

Gjenstående kamper:

Leicester 77 poeng, 30 plussmål:

Lørdag 7. mai: Leicester — Everton

Søndag 15. mai: Chelsea - Leicester

Tottenham 70 poeng, 39 plussmål:

Søndag 8. mai: Tottenham - Southampton

Søndag 15. mai: Newcastle - Tottenham

Siste ti vinnerne av Premier League:

 • 2015/16: Leicester
 • 2014/15: Chelsea
 • 2013/14: Manchester City
 • 2012/13: Manchester United
 • 2011/12: Manchester City
 • 2010/11: Manchester United
 • 2009/10: Chelsea
 • 2008/09: Manchester United
 • 2007/08: Manchester United
 • 2006/07: Manchester United
TIDENES FESTBREMS: Eden Hazard og Chelsea knuste Tottenhams drøm om ligagull.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
 • Champions League
 • Europaliga
 • UEFA Conference League
 • Nedrykk