Fotball

Pedersen scoret to og feiret med obskøn gest

<p>Vålerenga hevnet hjemmetapet mot Stabæk.</p>

Pedersen2
 • Stian Rønningen

STABÆK-VÅLERENGA 1-3:

NADDERUD: Vålerenga hadde ikke vunnet på Nadderud Stadion siden 1995. Takket være Marcus Pedersen er Vålerenga kvitt Nadderud-spøkelset.

Med scoringer av Simon Larsen og Marcus Pedersen (2) vant Vålerenga mot Stabæk i eliteserien.

Men kampen vil kanskje først og fremst bli husket for måten Marcus Pedersen feiret på etter 3-1-scoringen til Vålerenga. For en virkelig drøy målfeiring rettet mot noen utenfor banen kommer til å bli diskutert i etterkant av kampen.

Med hånden opp foran ansiktet, og tungen dyttende på innsiden av kinnet, simulerte han oralsex etter sin andre scoring for dagen.

Krise sist

Tapet mot bunnlaget Stabæk på Ullevaal 24.juni utløste krise i Vålerenga, uten at det fikk noen følger for trener Martin Andresen. ”Nye” Vålerenga skulle spille mer direkte og med to seire, en uavgjort og et ufortjent tap mot Molde må man kunne si at det har vært bedring å spore. Med en ny seier i dag er det liten tvil om at nye Vålerenga kan begynne å se oppover på tabellen.

— Spillerne takler det nye systemet mye bedre fordi det er enklere å spille og vi har fått resultater etter at vi la om spillet , sier Vålerenga-trener Martin Andresen til Aftenposten.no

Petter Belsvik og Stabæk hadde som mål å fremstå på samme måte som de gjorde på Ullevaal Stadion for en måned siden. Akkurat det skulle bæringene få slite med.

— Vi skaper en del sjanser, men vi er for dårlige i begge boksene, sier Belsvik etter kampslutt.

Etter sju minutter var hjemmepublikummet vitne til en merkelig situasjon på Nadderud Stadion. Bojan Zajic slo et hjørnespark inn i boksen. Stabæk-keeper Mande Sayouba mistet fotfeste og nede på bakken kunne vertenes sisteskanse se Vålerengas Simon Larsen heade inn 1-0 for gjestene fra Oslo øst.

I en tafatt første omgang hadde lagene lite å by på etter scoringen. Stabæk hang godt med i banespillet mot et Vålerenga-lag som virket planløse og manglet bevegelse i det offensive spillet.

— Jeg synes vi vinner fortjent selv om dette er en dårlig fotballkamp. Vi har mye å gå på i det offensive spillet, mener trener Andresen.

Mads Stokkelien fikk vertenes beste sjanse i den første omgangen, men avslutningen fra den tidligere Start-spilleren gikk like utenfor Lars Hirschfeld i Vålerenga-målet.

Om den første omgangen var kjedelig, så ble det mer trykk etter Marcus Pedersen entret banen i den andre omgangen. I en kamp med få sjanser var det Vålerenga som mest effektive. Innbytter Marcus Pedersen satt fart i gjestene, og man klarte å angripe rommet bak Stabæks midtstoppere.

Tre mål på fem minutter

Etter 69 minutter fant Håvard Nielsen makker Pedersen med en fin stikker. Alene med keeper gjorde Vålerengas innleide angriper ingen feil og satt inn 2-0. Like etter Pedersens scoring var det hjemmelagets tur til å treffe nettmaskene på Nadderud. Fredrik Brustad bredsidet inn reduseringen, og Stabæk fikk igjen troen på poeng. Dessverre for hjemmelaget glemte man umiddelbart de defensive oppgavene.

Vålerengas Pedersen satt inn sitt syvende mål for sesongen og dermed sto det 3-1 til gjestene etter 74 minutter. Med nye tre poeng er Vålerenga i ferd med å blande seg inn i medaljekampen, tross en middels vårsesong.

— Vårt mål må være å spille bedre enn i vårsesongen og målet er forsatt å henge med helt der oppe, sier Andresen vel vitende om laget er kun tre poeng bak Rosenborg som har en kamp mindre spilt.

Les også

 1. Mener Vålerenga legitimerer homohets

 2. Hevder VIF-spiller ble utsatt for rasisme

 3. Aalesund tidenes dårligste bortelag

 4. Helsvart for Fredrikstad

 5. Selvmål ødela for Godset

 6. Sent Bentley-mål senket Aalesund

 7. Grytebust: - Ikke artig

 8. - Jeg gjør noen tegn jeg ikke vet hva betyr

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien