Guastavino klar for karrierens høydepunkt

<p><strong>FFK — Brann 0-2:</strong> Han bommet på en gedigen sjanse, men traff med et flakseskudd. Nå er Diego Guastavino klar for å vinne noe.</p>

Fotball ,21. september 2011 , semifinale NMFredrikstad - Brann 0-2, keeper Piotr Leciejewski , Diego Guastavino , Brann jubler for cupfinale sammen med Kim Ojo , og resten av Brann Foto: Anders Hoven , Digitalsport
  • Roy Ellingsen
  • Roar Lyngøy
  • Anders Pamer

FREDRIKSTAD (BT): — Jeg har aldri vunnet noe, verken i Uruguay eller i Norge. Finalen blir nok min største kamp i karrieren, innrømmer Diego Guastavino.

Da det ble mer og mer åpenbart at laget som scoret det første målet kom til å vinne cupsemifinalen, var det Guastavino som poppet den første sjampanjekorken. Etter å ha svidd en helt gedigen mulighet alene med Jon Masalin i første omgang, måtte han ha assistanse fra Fru Fortunas forlengede bein, personifisert ved Joachim Thomassen. Det gjorde ingen verdens ting.

— Det var flaks. Men det var et mål, hva? Det er det som betyr noe!

Guastavino mottok ballen fra Carl-Erik Torp og rappet til med det velkjente tilslaget. Ballen traff Thomassen og gikk i bro over Masalin og inn i mål. Bak garnet eksploderte det i rødt, hvitt, Nystemten, Gullet ska hem og Gud vet hva.

- Jobbet i hele år

Guastavino kommer fra karnevalets kontinent, men han er ikke bortskjemt med folkefester på fotballbanen. Han har ikke spilt noen cupfinaler av betydning tidligere, men han vært i Norge så lenge at han vet godt hva en cupfinale er.

— Det er stort. Vi har jobbet i hele år for dette øyeblikket. For gruppen er dette helt fantastisk. Også for fansen. Vi har den beste fansen i hele Norge.

- Aalesund og Start møtes i den andre semifinalen. Hvilket lag foretrekker du?

— Vet ikke. Barcelona!

Vel, katalanerne slipper ham. Han får nøye seg med enten Daniel Arnefjord eller Jesper Mathisen. Men også trener Skarsfjord dro paralleller til de spanske mestere etter kampen.

— Om jeg er overrasket over at det var Guastavino og Ojo som scoret? Nei, det er vel ikke mange som gnir seg i øynene når Messi scorer for Barcelona, heller!

- Tenkte på neste sjanse

Brann-laget dro hjem til Bergen i går. Lite tyder på at det ble noen feiring etter avansementet til cupfinalen. For idet laget hadde gjort seg ferdig med gårsdagens prestasjon, rettes blikket mot neste. Det sier sitt at Skarsfjord i dag skal se kampen mellom Sogndal og Rosenborg – og slett ikke Aalesund–Start.

Slik tenkte også Guastavino etter at han på uforståelig vis bommet på kjempesjansen etter 17 minutters spill.

- Jeg tenkte på neste sjanse. Det ville komme flere, det visste jeg. Og den neste gikk inn, ikke sant?

Søramerikaneren har kanskje levert sin beste sesong i norsk fotball i år. I rollen som hengende spiss har han levert scoringer og – til ham å være – forbausende mange assists. Lenge så det ikke ut til at gårsdagen skulle bli hans dag. Dribleriene satt, men dødballene var svake og skuddforsøkene ikke i nærheten. Men hva betyr det når han sendte Brann til cupfinalen til slutt?

— Dette er veldig spesielt. Ikke bare for meg, men for hele gjengen. Også for hele byen. Nå har vi en måned til å forberede oss på. Den skal vi bruke godt.

Trener Skarsfjord ønsket ikke å trekke frem enkeltspillere etter triumfen i Fredrikstad. Han nøyet seg med å konstatere at de alle fulgte planen.

— Det er kanskje det jeg er mest fornøyd med. Takket være god organisering og hardt arbeid kom vi oss gjennom 1. omgang. Etterpå fulgte vi planen glimrende, også etter at vi scoret 1-0.