Fotball

Eggen om Drillo-sparking: - Totalt ubegripelig

Eggen får støtte av tidligere landslagsspillere.

Bent Skammelsrud, Egil Østenstad, Henning Berg og Nils Arne Eggen setter spørsmålstegn ved NFFs behandling av Drillo. Foto: NTB scanpix

  • Jakob Priesner

Etter gårsdagens TV 2-intervju med Egil "Drillo" Olsen blusset bråket rundt den tidligere landslagssjefens avgang opp igjen. Flere reagerer på behandlingen.

— Det vitner om mangel på fotballfaglig innsikt å tro på at man kan snu totalt opp/ned på ting i løpet av én og en halv uke. Dette er totalt ubegripelig for oss fotballfaglige. Selvfølgelig mener jeg at han burde ha fortsatt ut kvalifiseringsperioden, sier tidligere topptrener - nå trener for Orkla i 3.-divisjon - Nils Arne Eggen til NTB.

- Ingen muligheter

Han får støtte fra sin tidligere defensive midtbanespiller i Rosenborg, Bent Skammelsrud.

— Jeg synes det har blitt for galt og at personalpolitikken til NFF har vært dårlig i dette tilfellet, sier Bent Skammelsrud.

Han fikk 38 landskamper og scoret seks mål for Norge på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Han har inntrykket av at hans gamle sjef ble satt i en uholdbar situasjon.

— Han ble satt i en stilling hvor han i realiteten ikke hadde en mulighet. Han var ikke ønsket mer, men kunne fortsette å være der. Når man ikke har noe å jobbe med lenger, da er man ferdig, sier han.

Han påpeker at bråket rundt avsettelsen av den gamle landslagssjefen trolig ikke hadde blusset opp dersom Slovenia-kampen ikke hadde endt 0-3. Han kaller det et sjansespill av NFF som gikk galt, og at det var galt å gjøre det mot Drillo.

— Det er forskjell på å gjøre dette mot en som har hatt jobben i ett år, og den som har ført det norske landslaget til mest suksess gjennom årene. På den andre side ser vi ofte at man skifter trener når det fremdeles er en mulighet til å lykkes. Dette slo fryktelig galt ut i denne saken. En burde også gitt en ny trener mer tid, slik at han kunne gjøre grep, sier Skammelsrud.

- Trist med støy

Tidligere Viking-direktør med 18 landskamper for Norge, Egil Østenstad, synes det er vanskelig å mene noe om saken da det bare er Kjetil Siem, Drillo og Yngve Hallén som vet hva som skjedde på møtet da den tidligere landslagssjefens skjebne ble fastsatt. Han utelukker likevel ikke at det kan ha skjedd på en klanderverdig måte.

— Jeg har ikke fått med meg at noen i NFF-styret har stått opp og sagt at dette ikke var styrets vilje. Det finnes sikkert ulike oppfatninger om hva som skjedde på møtet, men at det blir støy rundt mannen bak de beste norske resultatene er trist, sier Østenstad.

— Det er ingen tvil om at det kom som en overraskelse, og vi kan ikke se bort ifra at det ikke ble håndert på riktig måte. Vi kan også diskutere tidspunktet dette skjedde, og antakeligvis var det feil. Det er ekstremt uheldig for norsk fotball, sier Henning Berg.

- Semb er uten tillit

Det har også kommet frem at toppfotballsjef Nils Johan Semb ikke var med på å bestemme Drillos skjebne. De tre tidligere landslagsspillerne er enige om at dette sender ut et dårlig signal til Semb.

— At han som toppfotballsjef, med den myndigheten stillingen innebærer, ikke er med på beslutningen er veldig overraskende, sier Berg.

— Det ser ut som om de som styrer ikke har den tilliten Semb er avhengig av. Heller ikke her har noen i styret gått frem og sagt at utelatelsen har skjedd mot styrets vilje, sier Østenstad.

— Semb er vingeklippet og lite verdsatt. Han var Drillos sjef, og da han ikke fikk være med på en slik avgjørende avslutning har NFF sikkert en mening med det. Det er nok flere som er på vei ut, sier Skammelsrud.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball