Fotball

Ble presset av mamma til å ringe mental trener

Nå takker han suksess-motivatoren sin etter å ha senket Kypros.

Joshua King gratuleres av lagkameratene etter sitt mål.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

ULLEVAAL (aftenposten.no): Blackburns Joshua King måtte starte den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Kypros på benken. Men da han fikk lov til å komme inn i 2. omgang sørget Oslo-gutten for å ta muligheten på best mulig vis.

For etter litt over ett minutt på banen sørget han for å sette spikeren i kista til Kypros med sin flotte avslutning som ga Norge 2-0. Tidligere i uka hadde King varslet at han var i god form og klar for å spille. Men da han dagen før kamp fikk beskjeden om at han ikke skulle starte, sier han at han ble skuffet, frustrert og sint.

– Jeg følte jeg hadde bevist på trening og i kamp de siste ukene hva jeg er god for, sa han etter kampen.

Skuffet etter vraking

Løsningen ble å ringe mental trener Erik Bertrand Larssen, som King har samarbeidet med i fire-fem måneder.

– Da jeg var sur ringte jeg han og klagde. Han puttet ord i hodet mitt og hjalp meg, så da jeg stod opp var det glemt, forklarer King.

Til Aftenposten.no utdyper han om samarbeidet og hvorfor han følte behov for å søke råd.

– Jeg er en person som tenker veldig mye, og jeg synes det hjelper for å slippe å tenke. Det er spillere som tenker på hva de skal spise før kamp. Jeg var veldig sånn før, og tenkte på mange småting, sier King, som er glad for at samarbeidet har kommet i orden.

– Jeg skal møte ham i morgen, så får vi se hva som skjer videre, men det har absolutt hjulpet meg å samarbeide med ham. Han sier til meg at han vil bli verdens beste mentale trener, og jeg har stor tro på at han kan bli det.

Moren tok initativ

Det var moren til King som sørget for at samarbeidet kom i stand.

– Hun presset meg til å ringe ham. Jeg sa først nei, men hun greide å overtale meg. I ettertid har jeg takket henne for det , forteller målscoreren.

Han tror ikke det er alle fotballspillere ville innrømmet at de trengte å samarbeide med en mental trener.

– Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Bertrand Larssen har gjort en god jobb med meg, og fortjener kreditt for at jeg er i så godt humør.

Han tror flere fotballspillere kan komme til å ta samme grep som han selv nå har gjort.

– Han får bare sørge for at jeg er prioritert og at ingen andre kommer og tar tiden hans, smiler målscoreren.

– Søkende fyr

Tidligere i uka fikk han ros fra samarbeidspartneren sin for at han har tatt i bruk en mental trener.

– Joshua er en søkende fyr som hele tiden har lyst til å bli bedre. Lenge har jeg oppfattet fotballen som et ganske konservativt miljø som kunne hatt godt av råd. Det er ofte de beste som søker mental trening som et ledd for hele tiden å bli bedre. Vi har flere verdensenere i mange idretter i stallen. De forbinder ikke coaching med det å få hjelp, men ser på det som muligheten til å utvikle seg ytterligere, sa Bertrand Larssen torsdag til Aftenposten om samarbeidet.

Målscorer King scoret også i borteoppgjøret mot Kypros, og var glad for at han gjentok den prestasjonen.

– Jeg hadde familien min på tribunen, så det var ekstra artig å score foran dem. Men jeg skal ikke skryte meg selv etter ett mål. Jeg kom inn og gjorde jobben min, mener King.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Kypros