Fotball

Antallet Mourinho-kritikere vokser

Journalister og Chelsea-fans begynner allerede å tvile på om José Mourinho får ny suksess med London-klubben.

ALLEREDE UNDER PRESS: José Mourinho.
  • Glenn Frode Thorkildsen
svp://15864?view=ap

Reaksjonene på balløya har selvsagt ikke latt vente på seg etter Chelseas meget overraskende hjemmetap for sveitsiske Basel i Mesterligaen onsdag kveld.

Manager José Mourinhos mye omtalte metafor om at han ser på spillerne sine som egg som trenger en pappa slår nå knallhardt tilbake på portugiseren.

Sky skriver at Mourinho endte opp med å få egg i ansiktet: "24 timer etter å ha servert en populær eggmetafor, ble Mourinho sportsverdens hittil siste offer for å bli gjort til latter foran alle."

Rastløs eier

Skal man dømme etter kroppsspråket til Chelsea-eier Roman Abramovitsj etter nederlaget, kan det hende at også han allerede tviler på Mourinho-suksess i klubben. Russeren ristet på hodet — ikke så rart med tanke på at det var Chelseas første hjemmetap i Mesterligaens gruppespill på ti år.

Ifølge Daily Mail har Mourinho hatt samtaler med styreformann Peter Kenyon om at Abramovitsj stiller seg tvilende til portugiserens framtid i Chelsea.

På dagen seks år før tapet for Basel var det Rosenborg som klarte 1-1 på Stamford Bridge. Det ble dråpen som førte til at Mourinho fikk sparken. Men at han får sparken etter denne nokså tilsvarende situasjonen ser usannsynlig ut, såpass kort tid etter at han ble nyansatt i klubben.

Mourinho ble nærmest tatt imot på gullstol da han returnerte til Chelsea, men deler av fansen har allerede begynt å demonstrere mot avgjørelsene hans. At en spiller som Juan Mata ikke får spilletid, faller flere fans tungt for brystet.

Lukaku på utlån

En annen spiller som kanskje kunne gjort en betydelig forskjell for Chelsea er den utlånte spissen Romelu Lukaku. Den profilerte fotballeksperten Andy Gray mener Mourinho har gjort en kjempeblunder i å slippe den belgiske angriperen på lån til Everton.

I det hele tatt har ikke alt vært så rosenrødt i Chelsea som mange trodde det skulle bli med Mourinhos comeback til klubben. Og på gjerdet sitter klubbeier Roman Abramovitsj. Historien har vist at han ikke er redd for å bytte ut manager i klubben.

Les også

Streller sørget for Basel-skrell mot Chelsea

svp://15864?view=ap

Les mer om

  1. Champions League