Fotball

Målforskjellen gir Manchester City et ørlite gullhåp

Men skjebnen er i Liverpools hender.

Manuel Pellegrini vet at hans Manchester City må vinne de fem siste kampene skal de ha sjansen til å ta igjen Liverpool.
 • Roar Lyngøy

Når Manchester City møter West Bromwich i kveld er kun tre poeng godt nok skal de ta opp kampen om ligatrofeet med Liverpool.

Regnestykket er som følger:

Vinner Liverpool sine tre siste kamper ender de på 89 poeng og vinner Premier League. Da er Chelsea ute av dansen, og Manchester City som har to hengekamper kan maksimalt oppnå 86 poeng.

Vinner imidlertid City sine fem kamper, og Chelsea slår Liverpool til helgen, kan både Liverpool og City ende med 86 poeng. Per i dag står City med 54 pluss i målforskjell, mens Liverpool har 52.

Les også

Sterling og Suárez sendte Liverpool nærmere gull

Chelsea har også sjansen i teorien, men London-klubben er avhengig av at Liverpool taper to av sine tre siste kamper. Derfor står det trolig mellom Liverpool og City.

— Vi har fem kamper igjen å spille, og de kampene må vinnes. Liverpool og Chelsea har tre kamper igjen – vi trenger bare at Liverpool taper en av dem, sier City-manager Manuel Pellegrini til Manchester Evening News.

Kan sette ny rekord

Manchester City tapte gullduellen mot Liverpool på Anfield, og fulgte opp med kun uavgjort mot bunnlaget Sunderland. Den negative trenden må snus mot West Bromwich i kveld.

De som allerede har avskrevet City bør tenke tilbake på hva som skjedde for to år siden. Med seks kamper igjen å spille hadde Manchester United åtte poengs ledelse til City. Den gang møtte City også West Brom, og slo dem 4-0 mens United tapte 0-1 for Wigan. Plutselig var gullstriden åpen igjen.

— Det eneste vi kan bry oss om er å vinne våre kamper, sier Manuel Pellegrini.

— Vinner vi de siste fem kampene får vi se hva som skjer med de andre lagene. Jeg tror vi skal vente med å evaluere sesongen til den er ferdig, sier Pellegrini.

Den gode målforskjellen gjør at det fortsatt er håp. Scorer City to mål i kveldens kamp er det ny rekord. De lyseblå har bøttet inn 142 mål totalt denne sesongen, ett mindre enn Manchester United i 1956/57-sesongen.

Fakta: Gjenstående kamper

 • LIVERPOOL (80 poeng): Chelsea (hjemme), Crystal Palace (borte), Newcastle (hjemme)
 • CHELSEA (75 poeng): Liverpool (borte), Norwich (hjemme), Cardiff (borte)
 • CITY (71 poeng): West Bromwich (hjemme), Crystal Palace (borte), Everton (borte), Aston Villa (hjemme), West Ham (hjemme)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Arsenal147251720-323
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester City
 4. West Bromwich Albion FC