Zlatan blir historiens best betalte MLS-spiller

Zlatan Ibrahimovic har signert en ny ettårskontrakt med LA Galaxy, som gjør ham til den best betalte spilleren i ligaens historie.

Zlatan Ibrahimovic blir den best betalte spilleren i MLS’ historie.

Zlatan Ibrahimovic blir værende i LA Galaxy. Ifølge LA Times har svensken signert en såkalt «designated-player»-kontrakt, som gir en grunnlønn på 7.2 millioner dollar, eller snaut 61,4 millioner norske kroner.

Dermed passerer Ibrahimovic rekorden til Kaká med nesten 300.000 kroner.

Den braselianske midtbaneeleganten tjente 7.168 millioner dollar, eller 61,1 millioner norske kroner mellom 2014 og 2017, da han spilte for Orlando City.

Enormt lønnshopp

Da Ibrahimovic forlot Manchester United til fordel for spill i MLS, måtte han ta til takke med en ordinær spillerkontrakt, der grunnlønnen lå på 1,5 millioner dollar, eller 13 millioner kroner.

Men etter en god sesong for LA Galaxy belønnes han nå med en ny ettårskontrakt. På 27 kamper scoret 37-åringen 24 mål og bidro med 10 målgivende pasninger.

Han er en av tre spillere som noensinne har scoret 20+ mål og laget 10+ assists i en og samme sesong i MLS. Men den nye kontrakten til Ibrahimovic får følger for de andre spillerne i Galaxy-troppen.

I MLS får kun tre spillere i hver klubb lov til å ha en «designated player»-kontrakt etter lønnsreglene i ligaen. Det betyr at LA-klubben må reforhandle kontrakten eller kvitte seg med Romain Alessandrini, Jonathan dos Santos eller Giovanni dos Santos, som alle står med en slik kontrakt pr. dags dato.

– Hvordan den situasjonen skal løses, vet vi helt ærlig ikke sikkert enda, sier LA Galaxy Chris Klein, til avisen.

Zlatans sponsorinntekter kommer i tillegg til hans nye lønn med klubblaget.