Fotball

Doddo-bloggen: «Men hvem skal spille på midtbanen?»

Doddo er glad han ikke er i Brann-trener Lars Arne Nilsens sko.

VALGFRIHET: Brann-trener Lars Arne Nilsen har mange midtbanespillere å velge blant i 2019. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

  • Doddo
    Doddo

BLOGG: Lars Arne Nilsen har sjelden gitt tillit til andre midtbanespillere enn Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen og Sivert Heltne Nilsen. Da sistnevnte ble solgt, overtok Ruben Yttergård Jenssen hans klippekort.

Kun skader og karantener har åpnet opp for andre spillere. «LAN» har hatt klokkertro på de nevnte spillerne.

Branns siste sprell på overgangsmarkedet tyder på at endringer kan skje. Inn på treningsfeltet har Petter Strand og Kristoffer Løkberg ankommet.

Eduardo Andersen, også kjent som Doddo, blogger om Brann. Foto: Fred Ivar Utsi KLEMETSEN

I tillegg var Brann ute etter en av Eliteseriens mest attraktive spillere, Gjermund Åsen. Han ser ut til å havne i Rosenborg.

Les også

Ballspark: Hør alt om Petter Strand-overgangen

NAKKEPLAGET: Kristoffer Barmen måtte stå over flere kamper i fjor grunnet en trøblete nakke. Doddo frykter at nettopp det kan bli avgjørende for hvordan midtbanen skal se ut i 2019. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Uansett tyder de nye kjøpene på at den sentrale midtbanen blir seende annerledes i år.

Jeg må imidlertid innrømme at jeg har problemer med å se hvem Lars Arne Nilsen har tenkt å sette ut av Haugen, Barmen og Jenssen.

Fredrik Haugen er det nærmeste vi kommer en Brann-profil, og han har kanskje vært Branns beste spiller de tre siste årene. Kristoffer Barmen er med sin duellkraft og hodestyrke en sentral mann for Brann.

Både offensivt – som oppspillspunkt, og defensivt – dekker store rom, er han en viktig brikke. Ruben Yttergård Jenssen er på papiret en av Branns desidert beste spillere. Han har 39 kamper med flagget på brystet. Hvis han brukes rett, er han med sitt blikk og sine presise pasninger, en kapasitet det nærmest er umulig å sette ut av laget.

Men noen skal ut. Det kan fort bli Barmen. Ikke fordi han har spilt seg ut, men fordi han sliter med en problematisk nakke. I fjor måtte han stå over flere kamper på grunn av de vedvarende skadeproblemene.

Les også

Doddo: «Brann sender nok et signal til unge, lokale spillere at sjansene for å lykkes i klubben er små»

MIDTBANEMANN: Petter Strand har ankommet fra Molde. Han er en anvendelig spiller, men ønsker i utgangspunktet å spille sentralt i banen. Foto: Tor Høvik

Nettopp på grunn av skaden, som han pådro seg i en kamp mot Haugesund i 2014, har ikke Brann tilbudt bergenseren ny kontrakt, og det eksisterer en liten usikkerhet rundt hans fremtid i Brann.

Uten Barmen kommer neppe Branns midtbane til å vinne så mange hodedueller. Fredrik Haugen vil da være den høyeste. Han er 182 centimeter.

Lars Arne Nilsen har mange hensyn å ta når han skal komponere midtbanen. Verken Løkberg eller Strand er blitt Brann-spillere for å sitte på benken. Jenssen kom ikke til Brann for å spille noe annet en førstefiolin.

Spør du meg er de tre beste – de med de beste pasningene, den beste teknikken og de beste skuddene – Haugen, Strand og Jenssen. Men så var det dette med hodestyrke, løpskraft og defensiv kraft, da.

Jeg er glad jeg ikke er i Lars Arne Nilsens sko, for dette blir vanskelige vurderinger og krevende valg.

Hvem mener du Nilsen skal satse på? Hvem bør utgjøre Branns sentrale midtbane i 2019?

Følg Ballspark på Facebook og Instagram.

Les også

  1. Ny podkast: «Tuller du med meg?»

  2. Temperatur etter Torps talentutspill

  3. Hør hvorfor Fredrik Haugen fikk salen til å le

  4. «For å lokke de store massene tilbake til Kniksens plass, må Brann by mer på seg selv»

Les mer om

  1. Doddo
  2. SK Brann