Fotball

Bryne krever at de rutinerte tar tak

Søndagens kamp mot Follo på Bryne stadion er på mange måter et være eller ikke være for Bryne i førstedivisjon. Klubbens mest rutinerte spillere er satt under kraftig press.

Kun målforskjellen holder Krister Wemberg og Bryne over nedrykksstreken når tre serierunder gjenstår. Foto: Carina Johansen

  • Egil Ø. Nærland
    Egil Ø. Nærland

Jærklubben som uavbrutt har spilt i en av de to øverste divisjonene fra 1972, i 43 år, er bare målforskjellen unna nedrykksplass med 30 poeng.

I neste runde er formsterke Ranheim motstander i Trondheim, mens bunnkollega Bærum kommer til Jæren og i det som kan bli ren lotto-kamp i siste runde.

Derfor ligger Brynes største mulighet til å dra litt ifra i søndagens kamp. De rød/hvite har slått ryopprykkerne fra Ski i Akershus to ganger tidligere i år, først 2-0 i treningskamp i La Mange 12. mars, og deretter meget solide 4-1 på Ski stadion 28. juni, den gangen da pilene pekte oppover for jærlaget.

Les også

I denne ligaen er alle lagene involvert i opp- eller nedrykkskamp: - Det er helt vilt!

Gaute Larsen. Foto: Lars Idar Waage

Nå legger Larsen et bevisst ekstra press på typer som keeper Anders Kristiansen, Vegar Landro, Paul Addo, Bjørnar Holmvik, Sabri Khatta, Jon-Helge Tveita, Aram Khalili og Oddbjørn Skartun.— Vi har flere unge, gode spillere som bidrar, men det er ikke disse som skal redde oss. Vi forventer i stedet at de vi vet kan og som har vært lite skarpe i perioder denne høsten, hever seg nå når det gjelder som mest. De har et maksnivået fullt på høyde med de beste i divisjonen. Nå må de vise det, sier en bestemt Gaute Larsen til Aftenbladet.

Han er ikke i tvil om at det vil gå bra, at Bryne tar sin tredje seier for året mot Follo, samtidig kommer laget fra Ski med fersk 2-0 seier over Åsane og to poeng (32) mer enn Bryne på tabellen.

Trener Hans Erik Eriksen mener også at Follo har lært av to foregående kamper mot Bryne og vet mer om hva som skal til for å vinne. Dessuten jakter samarbeidsklubben som oppsto av Langhus, Ski, Oppegård, Nordby og Ås, poengrekord i førstedivisjon og trenger bare tre poeng til.

PS: Midtstopper Krister Wemberg har føling med en strekk i låret. Han blir testet opp mot kampstart, men trener Gaute Larsen tar ingen sjanser og kjører sannsynligvis inn Pål Fjelde på stopperplass. Dersom dopingdømte Marius Lode ikke anker innen fristen i morgen, spiller han sin siste kamp for sesongen og står over ett år. I så fall er det viktig å få Wemberg klar til de to siste kampene.

Bryne (4-4-2): Anders Kristiansen – Vegar Landro, Marius Lode, Pål Fjelde, Paul Addo – Robert Undheim, Sabri Khattab, Bjørnar Holmvik, Jon-Helge Tveita – Oddbjørn Skartun, Aram Khalili

Les også

  1. Bryne-sjefen før skjebnekamp: - Vi luller oss ikke inn i unnskyldninger

  2. Jerv-kapteinen: - Det er skuffende

  3. - Alt er fortsatt opp til oss selv

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Bryne FK
  3. Follo FK