Ungguttene starter for AaFK

<p>Kjetil Rekdal starter med nittenåringene Christian Myklebust og Fredrik Ulvestad.</p>

aafk_mål_jubel

Myklebust tar spissplassen, mens Ulvestad går inn på midtbanen, der AaFK mangler flere sentrale spillere. Viking starter med de samme 11 som slo Sandnes Ulf på onsdag, med unntak av Vidar Nisja som erstatter Christian Landu Landu.

Dagens lagoppstillinger:

AaFK (4-3-3): Sten Grytebust – Enar Jaager, Ville Jalasto , Daniel Arnefjord, Jonathan Parr – Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad, Michael Barrantes – Magnus Sylling Olsen, Christian Myklebust, Lars Fuhre

Innbyttere: Sandqvist, Skagestad, Tollås Nation, Sandnes, Sellin, Fløtre, Okoronkwo

Viking (4-4-2): Rune Almenning Jarstein — Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Vidar Nisja, Yann-Erik de Lanlay, Andre Danielsen, Valon Berisha - Birkir Bjarnason, Erik Nevland.

Innbyttere: Østbø, Andersson, Landu Landu, Gyan, Aasen, Sæternes

Dommer: Brage Sandmoen

Savner målscoreren

AaFK har hatt en brukbar sesongåpning (8. plass), men har slitt med å score mål. Kun 10 scoringer har det blitt på de 8 første seriekampene, til tross for at laget har skapt mange sjanser. Kjell Runde Sellin og Solomon Okoronkwo har ikke innfridd og Sander Post er skadet. Dermed får nittenåringen Christian Myklebust sjansen på topp i dag.

Ved siden av Post mangler AaFK også spillere som Amund Skiri, Pablo Herrera og Fredrik Carlsen (skadet), samt Demar Phillips og Jason Morrison (landslagsoppdrag for Jamaica). Så det er et redusert AaFK-mannskap som tar i mot Viking i dag.

Viking mangler blant annet Tommy Knarvik og Tomasz Sokolowski på grunn av skader. Rogalendingene fikk en etterlengtet oppmuntring med cupseieren over Sandnes Ulf (2-0) tidligere denne uken. I dag bytter de Nisja for Landu Landu, ellers er laget det samme som på onsdag.

Elendig sesongstart

Viking har en jobb å gjøre etter en historisk dårlig sesongstart. Med bare seks poeng på åtte kamper er Viking helt sist på tabellen. Så dårlig har laget bare startet to ganger tidligere i vår øverste divisjon, i 1969 og 1986. I 1986 endte det med nedrykk.

Spørsmålet er om Viking greier å snu den dårlige trenden på Color Line Stadion, hvor AaFK har tre strake hjemmeseirer. Men kanskje er dette uansett et greit tidspunkt å møte sunnmøringene på. Viking er sist på tabellen og har alt og vinne mot favorittene fra Ålesund, som mangler flere sentrale spillere samtidig som laget kanskje er litt slitne etter ekstraomgangene mot Hødd på onsdag (vant 2-1).

Bra tak på AaFK

Viking har også et bra tak på AaFK i seriesammenheng (8-2-2 på 12 kamper siden 2003). I fjor tok AaFK sine første seirer da sunnmøringene vant 3-1 både hjemme og i Stavanger. Da scoret Tor Hogne Aarøy fire av målene. AaFK mangler en slik trussel på topp i dag.

Brukbart vær

Ok spillevær i Ålesund i dag. Til dels skyet og 14 grader med lite vind.

Følg kampen her og chat med vår reporter (i vinduet nedenfor) under kampen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk