Fotball

Mata ble helt i Manchester-derbyet - sikret Mourinho en etterlengtet opptur

Rødtrøyene slo byrival Manchester City i ligacupen.

Juan Mata scoret og ble matchvinner for Manchester United.
  • Marthe Ihle

Manchester United — Manchester City 1-0:

Etter å ha blitt sendt hjem som slakt fra Stamford Bridge søndag, handler alt om å rette opp ydmykelsen for Manchester United.

Dermed hadde de toppet laget mot byrival Manchester City i ligacupen onsdag kveld. Inn kom blant annet spanjolen Juan Mata.

Det ble også han som sørget for en opptur for United og slo byrival City ut og sendte dermed de røde djevlene videre i ligacupen.

Les også

Ti minutter ut i Liverpool-kampen gikk TV-skjermene i svart: - Nå er dere gode

Bedre tendenser

Det var City som gikk mest angrepshissig ut, og hadde en stor målsjanse allerede i det første minuttet. Men Kelechi Iheanacho stanget ballen over mål fra kort hold.

United så ut til å våkne først etter 35 minutter. Luke Shaw spilte seg fri på kanten og la inn foran mål. Paul Pogba flikket ballen videre til Zlatan Ibrahimovic, som brente til fra 16 meter. Skuddet gikk langt over.

Alt i alt var det et United-lag som viste klart bedre tendenser i de første 45 minuttene mot City enn de begredelige 90 mot Chelsea.

Les også

Preget Mourinho om livet i Manchester: - For meg er det en katastrofe

Før pause hadde de nok en kjempesjanse da Zlatan spilte gjennom til Marcus Rashford, som dro seg inn i midten bak City-forsvaret. Han ble imidlertid forstyrret, og avslutningen var dårlig.

Mata-scoring

Det var tydelig at United var ute etter å komme på et bedre spor. Allerede tre minutter ut i omgangen hadde Paul Pogba et kjempeskudd i stolpen.

Plutselig var det virkelig fart i de røde, som også kom til en ny stor sjanse. Men de klarte ikke å sette ballen i mål.

Les også

Den dystre Mourinho-statistikken: - Han har ikke lignet seg selv

Etter en snau time satt den endelig. Zlatan Ibrahimovic gjorde en solid kamp, og var også mannen som la ballen inn i feltet slik at Juan Mata kunne dunke ballen til en ledelse for de røde djevlene.

Manchester City våknet litt etter scoringen, og presset for alvor. Men de kom aldri til sjansene som ville satt lagene likt og gitt ekstraomganger.

City er ute, United videre. For Manchester City var dette den sjette kampen på rad uten seier. Det er også første gang det har skjedd i manager Pep Guardiolas karriere.

Slik gikk de andre ligacup-kampene i kveld:

West Ham — Chelsea 2-1

Southampton - Sunderland 1-0

Og slik spilles neste runde:

Liverpool - Leeds

Manchester United - West Ham

Hull - Newcastle

Arsenal - Southampton

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene:

Les også

  1. Mens seerne raste over svarte skjermer, satte Eurosport Norge ny rekord

Les mer om

  1. Engelsk fotball