Til Island på speidertur

<p>Jan Jönsson på tribunen når Breidablik møter Vikingur i kveld.</p>

Stavanger 20110626.Fotball tippeligaen, Viking - Rosenborg, Jan Jv?nsson og vÖge Hareide under kampen mellom Viking og Rosenborg pv¿ Viking Stadion sv?ndag. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
  • Ole Kristian Sagbakken

— Det er viktig for oss å være så godt forberedt som mulig. Derfor blir det fint å få sett dem live før neste uke, sier Jönsson til adressa.no

Ikke noe ferie

Onsdag ettermiddag satte svensken seg på flyet til Island, men han bare ler når han blir spurt om det er for å kose seg i «Den blå lagune».

- Hehe.. Nei, dette er jobb. Breidablik er regjerende mestere på Island, og blir ingen enkel motstander. Det må vi også forberede oss på, fortsetter svensken.

I kveld møter RBKs motstander i 2. kvalikrunde til Mesterligaen bunnlaget Vikingur på bortebane. Breidablik har startet sesongen heller middels, og er nummer syv på tabellen etter åtte kamper. Motstander Vikingur er nummer 11 - nest sist.

Godset aller først

Jönsson er imidlertid tilbake allerede i morgen. Da skal han rett på RBK-trening og forberede laget til det aller første som venter: Strømsgodset på lørdag.

— Det er hovedfokuset vårt. Den nærmeste kampen er alltid viktigst. Samtidig er det viktig for meg å få denne turen. Jeg har ikke rukket å se Breidablik på DVD på grunn av vårt eget kampprogram i det siste. Men i tida inn mot kampen skal vi rekke å bli bra kjente med det som venter, sier Jönsson.