Fotball

Fellah og nykommerne viste vei for nye Vålerenga

<p>Vålerenga kjørte over Sandnes Ulf på Ullevaal.</p>

Oslo 20120831.Eliteserien fotball, Vålerenga - Sandnes Ulf. Vålerengas Mohammed Fellah med et skudd fra langt hold og i mål i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Sandnes Ulf på Ullevaal stadion fredag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • Stian Rønningen
20120831.Eliteserien fotball, Vålerenga mot Sandnes Ulf på Ullevaal stadion fredag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

VÅLERENGA-SANDNES ULF 4-0:

Vålerenga-trener Martin Andresen har brukt sommeren til å gjennomføre en skikkelig ryddesjau i spillerstallen. Mot Sandnes Ulf fikk Andresen se at noen av nysigneringene levere solide prestasjoner.

— Jeg fikk gode svar av de nye. De har satt seg inn i måten vi spiller på. I den første omgangen er vi trygge med ball mens det blir litt mer stakato i den andre omgangen

Vålerenga avgjorde kampen i den første omgangen etter scoringer av Simon Larsen og nykommer Torgeir Børven. Da Mohammed Fellah dundret inn en praktscoring etter 21 minutter var kampen avgjort. I den andre omgangen la debutant Aaron Samuel Olanare på til 4-0 mot sjanseløse Sandnes Ulf.

Et nytt lag

Martin Pusic (Fredrikstad), Dawda Leigh (Sandefjord), Abdurahim Laajab (Stabæk) har alle blitt lånt ut mens Håvard Nielsen (Red Bull Salzburg), Sidoine Oussou (Belgia), Veigar Pall Gunnarsson (Stabæk) og Harmeet Singh (Feyenoord) er solgt fra Valle. I tillegg har Marcus Pedersen returnert til Nederland etter

Inn har Vålerenga fått Giancarlo Gonzalez, Papape Maly Diamanka, Torgeir Børven, Chad Barrett og Aaron Samuel Olanare.

I dag ble den canadiske landslagsspilleren Tosaint Ricketts (25) er enig med Vålerenga om en kontrakt ut denne sesongen. Spilleren som var prøvespill hos Lillestrøm i 2009 uten å få kontrakt skal være en hurtig kantspiller, ikke ulik Luton Shelton som forsvant til tyrkisk fotball.

I dagens kamp gikk nye Vålerenga fikk strupen på Sandnes Ulf hjemme på Ullevaal stadion i kveldens kamp. Nykommer Torgeir Børven hadde en ball i nettet allerede etter fem minutter, men assistentdommeren markerte for offside.

Giftig Børven

Dette var bare forsmak på hva Sandnes Ulf hadde i vente. Vålerenga vartet opp med en ny giftig overgang fem minutter senere. Mohammed Fellah spilte fri Børven, som avslutten i stolpen. På returen hadde høyreback Simon Larsen klart å smyge seg inn i gjestenes sekstenmeter, og dermed sto det 1-0 til gjestene.

2-0 kom like etter. Målsniken Børven fikk fatt på ballen inne i og med sitt presise høyrebein satt han ballen i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Aslak Falch i Sandnes Ulfs mål.

Forrige helg måtte Vålerengas nye spiss gå av banen uten nettkjenning til tross for en rekke sjanser mot serieleder Molde. Angriperen var fornøyd med å sette inn sin første scoring for klubben.

— Jeg er jo kjøpt inn for å lage mål, så da må jeg jo gjøre det, sier Børven som så langt står med ni mål i årets Eliteserie

Fellah med drømmescoring

Falch skulle få mer å tenke på. Foran seg hadde keeperen et lag som så ut som de ikke hadde møtt opp til kamp. Etter 21 minutter var kampen i realiteten avgjort. Fellah avanserte et par meter før han klemte til fra 20 meter. Ballen føyk i krysset og Fellah kunne motta stående applaus fra hjemmepublikummet.

Sandnes Ulf kom mer med og mot slutten av den første omgangen hadde gjestene et par brukbare sjanser til å redusere Vålerengas ledelse, men det kladdet veldig for gjestene. Etter oppturen mot Sogndal forrige helg måtte rogalendingene tåle nok et tap i årets Eliteserie.

- Dessverre er vi ikke kyniske nok og vi spiller ikke opp mot vårt potensial . Vi mangler struktur og spiller på oss mange brudd , sier Asle Andersen til Aftenposten.no

Den andre omgangen var preget av lavt tempo, der Vålerenga kontrollerte inn en trygg seier. Hjemmepublikummet fikk se nok en nykommer vise seg frem. Aaron Samuel Oanare kom inn midtveis i den andre omgangen, og etter kun seks minutter på banen hadde nigerianeren satt inn sitt første mål i Vålerenga-drakta.

Les også

  1. - Trist å miste Saaliti

  2. - Har et større potensial

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien