Fotball

Skiri blir Vålerenga-trener

Går fra 3. divisjon til eliteserien.

Vålerengas nye daglige leder Erik Espeseth ønsket Amund Skiri velkommen tilbake til klubben, 10 år etter at han spilte der. Skiri gleder seg til å jobbe sammen med Ronny Deila og Kjetil Rekdal, for å prøve å få fram Oslo-klubben til den ypperste norsktoppen igjen
  • Kristian Stenerud

Vålerenga bekrefter nå at Skiri er klar for klubben som assistenttrener de tre neste sesongen, slik Sunnmørsposten skrev han kom til å bli. Han skal dermed jobbe som Ronny Deilas assistent sammen med Morten Tandberg.

- Det å få komme inn og være med å skape et godt fotballag og gode fotballspillere, er noe som trigger meg veldig. Det var det som gjorde at jeg syns det var riktig og veldig kjekt å komme til Vålerenga nå, sier Skiri til klubbens hjemmeside.

Skiri var aldri i tvil etter en prat med Ronny Deila. Dette måtte han bli med på.

– Dette blir kjempespennende. Det å få mulighet til å skape et topplag i Vålerenga og Oslo, er først og fremst det som trigget meg til å begynne i Vålerenga, sier Skiri til Sunnmørsposten.

– Jeg har hatt en dialog med Deila i noen uker. Etter at jeg hadde en lang samtale med han, så var jeg ikke i tvil om at dette var noe jeg ønsket. Det var førstevalget mitt, sier 38-åringen.

Skiri har de fire siste sesongene jobbet som trener i 3. divisjonsklubben Herd, som har vært i både 2. - og 3. divisjon i den perioden. 38-åringen har vært klar på at han ønsket å ta steget opp i toppfotballen som trener etter at han ga seg i Herd.

- I Amund får vi en hardtarbeidende, sulten og fotballintelligent trener, som er inkluderende og flink med mennesker. Det er naturligvis også positivt at han kjenner klubben fra før og er glad i Vålerenga. Han vil gjøre teamet vårt enda bedre, sier Deila til klubbens hjemmeside.

Les mer om

  1. Ronny Deila
  2. Sunnmørsposten
  3. Aalesunds FK