Første Stord-seier på 98 dager

<p>Stord — Kjelsås 3-2: - Ufattelig deilig, sier trener Ole Hjelmhaug.</p>

Ole Hjelmhaug

Stord hadde ikke vunnet siden hjemmekampen mot Bærum 29. mai. På stillingen 2-2 med fem minutter igjen å spille av gårsdagens Kjelsås-møte, så den seiersløse perioden ut til å strekke seg over mer enn 100 dager. Men så sendte innbytter Ole Johannes Stople ballen i krysset og Stord til himmels.

— Det var ufattelig deilig. Og ikke minst viktig. Det har gått utrolig lenge siden sist trepoenger, så i dag gleder jeg meg voldsomt over seieren, sier Hjelmhaug.

Stord ledet 1-0, men kom under 1-2 litt ut i annen omgang. Med et drøyt kvarter igjen klarte Stord å utlikne.

— Det som skjedde inne i hodene på spillerne på 2-2 var spesielt. Folk var helt i kjelleren, men løp likevel, sier en nærmest rørt Hjelmhaug.

Like før slutt fikk de altså lønn for strevet, med Stoples matchvinnerscoring.

Stord er fortsatt under streken, men knappet innpå flere av lagene foran. På tirsdag ble nøkkelspiller Torbjørn Agdestein (18) solgt til Brighton og engelsk profftilværelse. Slike svekkelser av spillerstallen er selvsagt ikke ideelle for lag i poengnød, men Hjelmhaug var aldri i tvil om å la talentet gå.

— Nei. På en side er det selvsagt uheldig, men samtidig er det veldig fint at han får sjansen som proff i England. Så er det viktig for signaleffekten å vise at en klubb som Stord kan sende spillere utenlands.