Fotball

Giftig sopp stopper LSK-Brann

<p>Odd Grenland får moské med to tårn på 46 meter, mens Stabæk skal hylle svenskene ved å spille i gule shorts. Og får Lillestrøm kontroll på den giftige soppen?</p>

Fotball , 9. mai 2009 , Tippeligaen , Odd - 3-1Dag Eilev Fagermo trener i Odd jubler Foto: Digitalsport/Scanpix/stabak.no

  • Christer Sævig

Stabæk_shorts copy Foto: Skjermdump stabak.no

Dagen i dag er spesiell. 1.april kryr det av nyheter på nett man ikke helt kan vite om er sanne eller ei.

Eliteserieklubbene fornekter seg heller ikke.

Lillestrøm skriver på sine nettsider at en farlig giftsopp har poppet opp på Åråsen. Mandagens kamp mot Brann flyttes derfor til LSK-hallen, med kapasitet til 1500 personer. Her vil Lillestrøms ”beste kunder” bli prioritert, når det nå evakueres fra giftsoppen ”clitocybe dealbata”.

— Det er plass til 1500 mennesker i LSK-hallen. Ca 1300 av disse vil gå til våre sponsorer. De er tross alt LSKs beste kunder og har kontraktfestet at de skal ha tribuneplass til våre hjemmekamper. De 200 resterende billettene vil selges i den nyåpnede LSK-shopen fra fredag kl 10 etter førstemann til mølla-prinsippet. Vi har ikke annet valg enn å gjøre det på denne måten, sier markedsdirektør Robert Lauritsen.

  • Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Moské på Skagerak

Odd Grenland og de islamske trossamfunnene i Skien har jobbet med planene om å innlemme en moské i hjørnet på Skagerak Arena på Falkum siden i fjor høst, skriver lokalavisen TA.

De har fått klubbdirektør Tore Andersen til å stille opp med plantegninger som viser en moské bygget inn i et av hjørnene på Odd Grenlands hjemmebane. Han håper politikerne vi godta de to bønnetårnene som skal strekke seg 46 meter over bakken.

- Her har arkitekten virkelig gjort en god jobb. Nå får vi en flott bygning i hjørnet her, og moskeen vil være en fryd for Falkum-området og for hele byen. Vi er glade for at vi endelig har funnet en løsning på hjørnene, og løsningen kom fortere enn vi hadde turt å håpe på, sier Andersen.

Gult er kult for Stabæk

Stabæk proklamerer i dag hvor høyt de elsker svenskene og ramser opp tidligere legender som har bidratt for klubben. 1.april har de bestemt seg for å hylle spillerne fra vårt naboland.

Mot Rosenborg søndag skal de ta på seg knallgule shorts, disse skal man også spille med resten av sesongen.

- Det er jo en markering. Stabæk er halvt norsk og halvt svensk. Det at vi nå får gule bukser i draktsettet føles utrolig herlig for meg som er svensk, sier trener Jørgen Lennartsson

Statistikksenter Eliteserien:

Ny Flo til dansen?

Torsdag bekreftet Tore André Flo at han gjør comeback i eliteserien for Sogndal, han har en fortid i TV-programmet ”Skal vi danse”. Nå skal visstnok en annen Flo delta i det populære programmet. Strømsgodset kan 1.april meddele at sportssjef Jostein Flo har tapt et veddemål med trener Ronny Deila, som hadde tilbud fra kjendisversjonen til ”71 grader nord”.

Nå skal Flo ha to måneders permisjon for å delta på showet. Klubben sier det ikke vil bli solgt eller kjøpt spillere i denne perioden.

- Jeg må innrømme at jeg har litt nerver for dette her, men samtidig har jeg for en gangs skyld mulighet til å bli nummer en i familien, forteller Flo til klubbens hjemmeside.

– Husk; Tore-André ble bare nummer to i "Skal vi danse", jeg vinner.

(saken fortsetter)

NY DANSE-FLO?: Tore André stilte opp tidligere. Nå vitser Strømsgodset med at storebror Jostein skal delta. (Foto: Scanpix)

Vil du spille for Start?

Sørlendingen kan tre på seg Start-drakten og bli lagkamerat med Ole Martin Årst & Co. På hjemmesiden inviteres fansen til å bli en del av stallen til Knut Tørum. Start hevder det er ingen aldersgrense oppad, men man må ha fylt 14 år – og ha penger på bok.

Potensielle spillere må ta kontakt med klubben i dag (1.april) for å fylle ut NFFs spillertroppskjema.

Starts sportslige administrative leder håper dette kan skape blest og nye inntekter til klubben. Den som betaler mest får plass. Han bedyrer likevel at man fort kan slite benken før man får sjansen.

— Det er riktignok en forutsetning at vi leder 3-0 og at det er mindre enn fem minutter igjen av kampen. Den som ønsker muligheten til å få spilletid for oss må derfor belage seg på å sitte en del på benken før drømmen kan bli en realitet, men bare det kan jo sikkert være spennende, sier Rune Jakobsen til klubbens hjemmeside.

(saken fortsetter)

FÅR HAN NYE SPILLERE?: Knut Tørum og Start skal visstnok gi lokale helter sjansen. (Foto: Digitalsport)

Kortslutning på Fosshaugane

Nyopprykkede Sogndal har også nyheter denne dagen. En kortslutning i anlegget på Fosshaugane skaper utfordringer før eliteseriepremieren mot Moské-klare Odd Grenland.

Alle vaskemaskinene er nå ute av drift. Og Espen Olsen, som er leder av spillerutvalget, fortviler. Spissen håper sogndølene kan hjelpe ham og lagkameratene med vask av utstyr.

— Vær snill og send meg en e-post om det er litt ledig plass i vaskemaskinen din, sier Olsen til Sogndals hjemmeside.

Dugnad hos Molde

Molde FK ba på sin hjemmeside om at frivillige møtte opp på Aker stadion for å trekke en 8.000 kvadratmeter stor presenning som et slags tak over banen. Det var snøfallet tidligere i uka som skapte litt trøbbel for banemannskapet, men det spørs om mange gikk på spøken i vårsola som varmer Molde i dag.

Drillo tar over Danmark

Danskene våknet opp til en skikkelig fotballspøk, da danske sporten.dk kunne avsløre at Egil Drillo Olsen tar over det danske landslaget etter Morten Olsen.

Partene skal være enige om en fireårskontrakt som starter etter EM 2012. Den danske avisen skriver at forbundet har forelsket seg i den effektive kontringsfotballen, dødballene og de lange innkastene.

(saken fortsetter)

OLSEN ERSTATTER OLSEN?: Drillo ble lansert som ny dansk landslagssjef. (Foto: Dag W. Grundseth)

Ståle Solbakken er positiv til danskenes valg:

— Det er en god idé, for Drillo vinner fotballkamper. Det er ikke tilfeldig at Norge leder gruppen foran Danmark, sier Solbakken i følge sporten.dk

- Jeg tror Drillo vil tilføre det danske landslaget mye med sin kynisme og sine lange innkast. Det er en dimensjon Danmark har manglet!

Er du blitt lurt i dag? Kommentèr under saken!

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien