Fotball

- Flau over å være dansk

<p>Peter Brüchmann, sportsredaktør i den danske storavisen B.T., er i dag flau over å være dansk.</p>

DK
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

— Den største skandalen i den danske fotballhistorien er en realitet. CNN, nyhetskanaler og avisforsider vil i dag i helt sjelden grad handle om en dansk fotballkamp. Ikke fordi Danmark og Sverige spilte en fantastisk fotballkamp som var på vei inn i et av den danske fotballhistoriens mer markante kapitler. Men fordi en mannsperson i dansk trøye brakte skam over fotballen. Skam over Danmark. Skam over Parken, skriver sportsredaktøren i sin blogg.

"Roligan"

Han påpeker det paradoksale i at det var en tilskuer fra den såkalte "roligan-flokkens" tribune som løp inn på banen og angrep dommeren.

- Det er han som er skyld i at Danmark er på vei ut av EM. Det er han som er skyld i at Danmark nå risikerer alt fra å spille hjemmekamper uten tilskuere eller spille landslagsfotball i Hamburg. Men det er i virkeligheten det jeg er minst opptatt av i disse skrivende minutter. Jeg er flau over å være dansk, skriver Brüchmann.

Da kampen ble avbrutt, sto det 3-3 etter at Sverige tidligere hadde ledet 3-0. — Jeg ville gjerne skrive en masse om den fantastiske, medrivende fotballopplevelsen vi fikk lov å oppleve i 89 minutter. Men det synes bare ikke relevant, skriver sportsredaktøren.

- En svart natt for dansk fotball

Aviser både i Danmark og Sverige ergrer seg og frykter for fremtidens sikkerhet.

Både de svenske og danske avisene gir lørdagens hovedperson i Parken hard medfart i søndagens aviser. Svenske Dagens Nyheter frykter for fankulturen.

— Alternativt er stadioner som ligner en bunker, og det er et uheldig alternativ. Kvelden skulle ha vært starten på en ny, moderne fotballkultur. Det ble ikke en god start, skriver Johan Esk i DN.

 1. Les også

  - Det gikk en djevel i meg

 2. Les også

  - Ville fotfulgt ham resten av livet

 3. Les også

  Overfallsmannen bor i Sverige

 4. Les også

  - Dommeren handlet riktig

 5. Les også

  - Jeg angrer ingenting

 6. Les også

  Voldsmannen løslatt

Les mer om

 1. Fotball-EM