Fotball

Åsen: - 99,8 prosent sikker på at jeg ikke fikk gult på Lerkendal

Gjermund Åsen (26) melder seg spilleklar til cupkampen mot Fløya og helgens seriekamp mot Vålerenga.

FORVIRRING: Her gir dommer Kai Erik Steen gult kort til en TIL-spiller på Lerkendal, men det var ikke til Gjermund Åsen som mange tror. Den som fikk det gule var Kent-Are Antonsen.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Mot Lillestrøm oppsto det forvirring om Åsen pådro seg sesongens tredje gule kort og dermed må stå over mot Vålerenga i helgen, men ifølge spilleren selv er det ikke tilfellet.

– Jeg mener jeg har to kort. Jeg fikk ikke gult kort på Lerkendal. Det var en situasjon der dommeren (Kai Erik Steen, red.anm.) først ga gult kort til Jostein Gundersen. Da sa jeg til han du kan ikke spille bingo og gi gult kort til en spiller som ikke engang var oppe i situasjonen. Vi hadde ingen dårlig tone jeg og dommeren, men det var til slutt Kent-Are (Antonsen) som fikk det kortet der, sier Gjermund Åsen.

Les også

 1. Debuterte for TIL som 16-åring – nå vil han slå de ut med Fløya

 2. Dette er Rosenborg og Branns vei til gruppespill i Europa

Må betale bøter

Åsen står dermed med to gule kort i år.

– Det er det to tullkortene mot Aalesund og Lillestrøm der jeg sparker bort ballen. Det er bare tull, men det koker i toppen når jeg er irritert på meg selv. Jeg vil nok få bøter til botkassa til Lehne (Olsen, red.anm.) for de der. Det er bare min skyld, sier Åsen, som dermed er fit for fight til de to siste kampene før landslagspausen.

– Jeg sto og snakka med dommeren på Lerkendal, så sikkert derfor mange trodde det var jeg som fikk det. Men i rapporten står det spiller nummer 3 Antonsen og jeg er 99,8 prosent sikker på at jeg ikke fikk kort på Lerkendal.

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen har nå sjekket opp forholdene.

- Jeg så på det tidligere. Altomfotball.no har skrevet at Gjermund fikk gult kort, men det er feil. Vi har sett på kamprapporten det refereres til og fotball.no, der står Kent-Are oppført, så da har Gjermund to gule og er tilgjengelig.

– Revansje

Etter 4-1-tapet mot Lillestrøm er Åsen nå fullt innstilt på å fullføre vårsesongen med stil.

– Vi hadde ikke tryggheten og tålmodighet vi har hatt i andre bortekamper, så det var mye som ikke stemte defensivt og offensivt. Det var ikke bra nok, men heldigvis har vi kamp allerede på onsdag og en ny ny, fin kamp mot Vålerenga til helga, der vi har mulighet til å revansjere oss skikkelig.

Kontraktssamtaler

Etter Vålerenga-kampen venter landslagspause, kontraktsforhandlinger med TIL og så ferie i hjembyen Trondheim.

– Det blir ikke noe landslagsuttak på meg, så det skal bli godt med ei helg hjemme i Trondheim den helga der, spesielt når du ser på været ute, sier Åsen.

Johansen skal blant annet i samtaler med Åsen før han reiser hjem.

– Nå er det siste hektiskuke og de to ukene etterpå skal jeg snakke med flere spillere, blant annet Gjermund, som vi har annonsert at vi skal ta en prat med, men jeg skal også ha samtaler med en hel del spillere om framtiden den perioden der, sier Johansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Gjermund Åsen
 2. Eliteserien
 3. Tromsø IL