Fotball

«Fortsetter Børven slik, kan han bli en av eliteseriens toppscorere»

BLOGG: Det er bare én hake: Det er ikke sikkert spissen får plass på laget, skriver Doddo.

Torgeir Børven scoret igjen i Branns seier over Åsane.
  • Eduardo «doddo» Andersen

Åsane - Brann 1–2

Brann vinner lekende lett over Åsane. Det var en kamp de kontrollerte fra A til Å. Bortsett fra Joachim Soltvedts vidunderlige frispark – det var det internasjonalt snitt over – hadde ikke Åsane noe som helst å by på.

Selv om det ble en knepen seier, var Brann klart best. Brann hadde ballen nitti prosent av tiden, men, i motsetning til Malmø-kampen, slet de med å skape sjanser. Det var strengt tatt ikke flere enn de to som de scoret på.

Doddo mener Brann ser bedre ut enn på samme tid i fjor.
Les også

Brann-treneren hyller Åsane-spillerens fot som en av landets beste

Branns første mål var det Torgeir Børven som sto bak. At det var nettopp ham, var ikke overraskende for oss som har sett alle av Branns treningskamper i år. Børven blir bare bedre og bedre i Brann-trøyen. Fortsetter han slik, kan han bli en av eliteseriens toppscorere. Hvis han får plass på laget, da, og det er det ikke sikkert at han gjør. Herr Nilsen er ikke som andre trenere, han vurderer nødvendigvis ikke en spiss etter scoringsprosenten. Nilsen verdsetter en spiss` defensive kvaliteter minst like høyt. Vi får se hva som skjer på La Manga. Mot Åsane fikk Jakob Orlov hvile.

Les også

Børven og Nilsen senket Åsane

Børven er på gang. Det er også Deyver Vega. Mot Åsane var han omtrent den eneste i rødt som utfordret og sto for det uforutsigbare. Forarbeidet hans foran Børvens scoring var det høy kvalitet over.

Fredrik Haugen (t.v) og Torgeir Børven under lørdagens kamp mellom Åsane og Brann.

Artig var det også se prøvespiller Vidar Ari Jonsson. Han klarte seg utmerket som back, både som høyreback, som han spilte i første, og som venstreback, som han spilte i andre. Han viste at han hadde fart, han viste at han var pasningssikker, han viste at han kan være god nok som Nouris erstatter. Jeg tipper at han får kontrakt med Brann.

Les også

Dette mener Brann-profilene er fremskrittene fra i fjor

Var det noe annet å ta med seg? Jo, Jonas Grønner var tilbake i slag. Han dummet seg ut mot Malmø, men mot Åsane var han bunnsolid. Fredrik Haugen var full av vilje, mens Acosta hadde stålkontroll på Åsanes spisser.

Ellers var det, som det nesten alltid er i slike treningskamper, så som så. Bevegeligheten og tempoet på Branns midtbane var til tider faretruende lavt. Men Brann øvde seg. De øvde seg på å holde ballen i laget – ikke bare måke den av gårde under press – hvilket de klarte bra, og de øvde seg på å gå mellom lavt og høyt press.

Spør du meg er Brann et mye bedre lag enn det de var i tilsvarende periode i fjor. Det lover godt.

Les mer om

  1. Brann
  2. Fredrik Haugen
  3. Jakob Orlov
  4. Jonas Grønner
  5. Åsane