Fotball

Lukaku om United-overgangen: – Helt perfekt

Romelu Lukaku nølte ikke da Manchester United kom på banen og ville hente Evertons målfarlige kraftspiss. – Jeg måtte ikke tenke to ganger, sier belgieren.

Romelu Lukaku gleder seg til å komme i gang i Manchester United.

United bekreftet lørdag at storklubben hadde kommet til enighet med Everton om en overgangssum. Ifølge britiske medier er prislappen på 75 millioner pund, som tilsvarer 814 millioner kroner.

Summen kan over tid øke med ytterligere 15 millioner pund.

Det virker som Lukaku ivrer etter å komme i gang i United. Allerede før overgangen er offisielt bekreftet klar, har 24-åringen gitt sitt første intervju om sin kommende arbeidsgiver.

– Det er en klubb som er sulten på å vinne ligaen og være dominerende i verden igjen. Dette er en mulighet jeg har ønsket meg helt siden jeg var et barn, sier Lukaku til ESPN.

Gjenforenes med gamlesjefen

Chelsea ble lenge sett på som den store favoritten til å hente tilbake belgieren i årets sommervindu.

For mange kom det derfor som en stor overraskelse da United-ryktene for alvor fikk bein å gå på før helgen.

I Manchester United blir Lukaku gjenforent med José Mourinho, som solgte ham til Everton da portugiseren var manager i Chelsea. Spissen nølte ikke da tilbudet fra Old Trafford kom på bordet.

– Da de tok kontakt, trengte jeg ikke tenke to ganger. Hvem sier nei til verdens største klubb? De har det beste stadionet i England og den beste fansen. Det er den perfekte muligheten, sier Lukaku og fortsetter:

Oppkjøring

– Jeg har alltid sagt at jeg vil spille for et lag som kjemper om hvert eneste trofé. Jeg mener Manchester United i øyeblikket ønsker å bli et dominerende lag. Nå gjelder det for meg å jobbe hardt, hardere enn noen gang før.

Lukaku er for tiden i Los Angeles. Når overgangen er endelig bekreftet, slutter han seg til Uniteds oppkjøringstur i USA.

Manchester United har ikke vunnet Premier League siden 2013. Sist sesong endte rødtrøyene på en svak sjetteplass, men blir likevel å se i mesterligaen på grunn av finaletriumfen i europaligaen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea22127345172843
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Romelu Lukaku
  3. José Mourinho
  4. Premier League