Fotball

Kråkeklubb-Christer hylles av motstanderne: – Han scorer hat trick. Men det er ikke målene han huskes for, heldigvis

Tilbake i moderklubben FK Senja har Christer Johnsgård (30) scoret utrolige 12 mål på fem kamper.

BARNAS HELT: Christer Johnsgård hilser på Benjamin Lembricht. Reidar Waage

 • Lars Eidissen

30-åringen som, tross spill for både Tromsø IL og Tromsdalen UIL, trolig er mest kjent som barnas helt i NRK-serien «Kråkeklubben», banket inn hat trick før pause da FK Senja vant hele 5–0 på bortebane mot Skjervøy i 3.-divisjon i dag.

Les også

Johnsgård med hat-trick i comebacket: – Jeg har mer å gå på

Les også

Johnsgård forlater TUIL

Med det har spissen scoret vanvittige 12 mål på fem kamper for FK Senja. Men det var ikke målscorerferdighetene som ble hyllet etter kampen.

Skjervøys spillende assistenttrener Reidar Waage, tidligere lagkamerat med Johnsgård i TUIL, la ut et innlegg på Facebook hvor han roste FK Senja-stjernen for at han tok seg tid til alle unge fans etter kampen.

«(Vi) taper, men vi traff en vinner! Dagens mann, Christer Johnsgård med 3 mål før pause. Ikke målene han huskes for på Skjervøy, heldigvis. Kommer til øya, smiler som ei sol, hilser på alle, scorer hat trick, smiler når han får tilsnakk av dommeren, og sist men ikke minst tar seg tid til alle småtroll etter kampen. Gratulere til Senja, ta vare på den fantastiske ambassadøren dåkker har på «Æventyrøya». God helg,» skriver Waage.

OL-helten skulle teste norsk sjø. Nå går bildet av hendene hans verden rundt.

Utallige selfies

Christer Johnsgård responderer slik på hyllesten:

– Det er veldig hyggelig å høre fra Reidar. Han er en hedersmann som det står respekt av. Når man hører noe sånt, så blir man ydmyk og glad.

– Har du tall på hvor mange autografer skrevet eller selfies du har tatt de siste årene?

– Den nye autografen er en selfie. Det er blitt utrolig mange opp gjennom tiden. Mange vet om spesielt barne-tv, man merker at de både refererer både til TIL og barne-TV.

Etter bortimot null A-lagsfotball for TIL og TUIL det siste halvannet året, har Johnsgård innledet sin første måned tilbake i FK Senja med utrolige 12 mål på 5 kamper.

– Er det noen trenere i større klubber som har oversett scoringspotensialet ditt?

– Det vet jeg ikke. Det må de svare for. Jeg følte at det var mange folk i TIL som hadde troen. Sigurd (Rushfeldt), som er Norges målkonge hadde troen på at jeg kunne score mål. Men treneren må kunne få prioritere de spillerne han vil. Jeg føler at det er mange som vet hva jeg kan bidra med foran mål, svarer 30-åringen.

Fløya-spillerne møttes for å snakke ut: – Det har vært et par taklinger på trening og man merker at humøret ikke er like godt

Fortsatt opprykkshåp

Hvittrøyene holder seg inne med et lite håp om opprykk til 2.-divisjon, fire poeng bak Mjølner på førsteplass før Narvik-lag spiller ferdig runden i morgen.

– Vi går for å vinne hver kamp. Så får vi se når vi nærmer oss om de klarer de samme. Et poengtap for dem så er det litt mer liv i toppen. Jeg tror det lureste vi gjør er å holde fokus på oss selv og se hvor det ender. Vi har uansett mulighet til å gjøre en fantastisk høstsesong.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. FK Senja
 2. Tromsø IL
 3. Skjervøy
 4. NRK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Johnsgård med hat-trick i comebacket: – Jeg har mer å gå på

 2. FOTBALL

  Han har bare spilt 11 av 25 kamper. I siste kamp jakter Christer Johnsgård likevel toppscorertittelen i divisjonen

 3. FOTBALL

  Johnsgård mener lillebroren må bort fra TIL: – Det tror jeg klubben også vet

 4. FOTBALL

  Storebror Johnsgård vant brødreduellen – sørget for dobbelt TIL-nedrykk

 5. FOTBALL

  I oktober varslet Johnsgård TUIL-exit. Nå har han ombestemt seg.

 6. FOTBALL

  Senjas superduo har fortid i TIL og TUIL – nå går de for opprykk