Fotball

Mot dobling av RBK-underskudd

Rosenborg bekrefter millionsprekk.

Tove Moe Dyrhaug har en utfordrende jobb med å få Rosenborg-økonomien på rett kjøl igjen.
 • Petter Rasmus
  Petter Rasmus

— Underskuddet blir ganske sikkert dobbelt så stort som budsjettert, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til adressa.no.

Budsjettet for 2014 er på seks millioner kroner, og dermed kan klubben igjen være på vei mot et resultat som gir et tosifret antall millioner i minus. Etter det adressa.no forstår, kan det negative resultatet i verste fall bli på mer enn 15 millioner kroner. Dermed fortsetter Rosenborg rekka med skrekk-resultat siden 2008. Riktignok med et unntak for 2012, da salget av hotelltomta ga et positivt resultat på like i overkant av 55 millioner.

Hevder å ha kontroll

Moe Dyrhaug hevder klubben nå driftes bedre, og peker på at det er ekstraordinære kostnader som sender resultatet solid i minus.

— Vi har kontroll på kostnadene i den forstand at vi vet meget detaljert hvor avvikene ligger. Ser man på utgiftssiden vår, så er den som budsjettert. Men det hjelper jo ikke så lenge vi opplever en svikt i inntektene. Vi har tre usikre poster på inntektssiden: Billettinntekter, partnerinntekter og spillersalg. Partner- og billettinntekter vil erfaringsmessig varierer med flere faktorer, i første rekke sportslige, sier hun.

Varsler sparetiltak

Den daglige lederen mener «det sier seg selv» at nye, tøffe sparetiltak må på plass.

— Vi må gjennomføre flere sparetiltak. Dette jobber vi nå med. Konkretisering av hvilke tiltak vi kommer med skal vi ta internt først, for å sikre oss om at alle er informert og blir med på. Vi vil jobbe med dette fram til styremøtet 15.desember, og presentere et førsteutkast til budsjett til styret, sier hun.

Sluttpakker som svir

De ekstraordinære kostnadene skal i følge RBKweb blant annet være knyttet til sparkingen av trenerduoen Per Joar Hansen og Bård Wiggen, sviktende inntekter fra billettsalg, og lavere sponsorinntekter enn budsjettert.

Les også

 1. Se hvem som har signert ny langtidskontrakt med RBK

 2. - De må kvalifisere seg til Champions League før de begynner å prate

 3. Mix selger huset i Trondheim for 9 millioner

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK