Fotball

Chelsea holder følge i toppen etter årsbeste

Sendte advarsel til tittelutfordrerne med en meget sterk første omgang.

Samuel Eto'o kan fortsatt.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist
Joe Allen og resten av Liverpools midtbane hadde problemer med å håndtere Eden Hazard.
Få hadde nok trodd at Martin Skrtel ville bli kampens første målscorer.

Når José Mourinho returnerte til Stamford Bridge skapte det enormt med optimisme blant Chelsea-supporterne. Men til tross for at de blå har sanket poeng jevnt og trutt, har ikke alle vært like imponert over hvordan Chelsea har fremstått spillemessig denne høsten.

Dermed var det et svar på tiltale da Chelsea leverte en bortimot perfekt første omgang, etter at Martin Skrtel hadde gitt Liverpool en tidlig ledelse i søndagens storkamp.

Ivrig Mourinho ville ha mer lyd

Chelsea spilte med såpass mye energi og vilje i første omgang at deres gullkandidatur nå er betraktelig styrket. José Mourinho oppildnet hjemmepublikummet til å lage mer lyd da tiden gikk ut, noe som indikerte hvor mye denne seieren betydde for portugiseren, og hvor mye den kan bety for Chelseas sesong.

Etter at Eden Hazard og Samuel Eto'o snudde kampen til 2-1 før pause, fikk vi se et mer forsiktig Chelsea de siste 45, og man fikk aldri følelsen av at trepoengeren var alvorlig truet.

LES OGSÅ:

Les også

Lukaku førte Everton opp på topp fire

For mens Liverpool hadde fortjent mer i 1-2-tapet mot Manchester City på Boxing Day, var søndagens 1-2-tap mer fortjent, selv om det ikke ga et tegn på at de røde ikke vil være med å kjempe om de topplasseringene i mai.

Brendan Rodgers menn har imidlertid gitt et forsprang til de øvrige topplagene i løpet av et svært vanskelig juleprogram. I det vi går inn i det nye året er scouserne seks poeng bak Arsenal, fem bak City og fire bak søndagens overmenn Chelsea.

Herlig Hazard-mål

Det store snakkisen da lagene sist møtes, var situasjonen da Luis Suarez bet Chelseas Branislav Ivanovic. Allerede etter fire minutter av søndagens kamp barket de sammen inne i feltet, noe som førte til at ballen falt ned hos Liverpool-stopper Martin Skrtel, som satte ballen i det åpne målet.

Brendan Rodgers har fått skryt for den ballbesittende stilen han har innført i Liverpool. Men etter at hans lag tok ledelsen på Stamford Bridge, var det Chelsea som tok over banespillet.

— Vi har en veldig tynn stall for øyeblikket, og det vises, men jeg må gi ros til spillerne for det de gjør i 90 minutter. Vi taper dessverre til slutt, men vi er med oppe der, sa Rodgers etter kampen.

LES OGSÅ:

Les også

Wenger fornøyd med Arsenals krigerinnstilling

Dermed var det fortjent når Chelsea utlignet etter 17 minutter. Vakkert var det også.

Eden Hazard dro seg fri på midtbanen, og etter flott samspill mellom belgieren og Willian kunne Oscar sette fart mot Chelseas forsvar. Hans gjennombruddspasning ble blokkert, og havnet rett i løperetningen til Hazard. På direkten bøyde Hazard ballen i høyre kryss.

— Jeg prøvde å skyte som David Luiz, sa Hazard om scoringen etter kampen med Luiz ved sin side.

Mourinhos plan

Den første omgangen var langt mer intens enn Chelseas blodfattige møte med Arsenal på lille julaften, og kanskje for intens for at vi fikk se det sofistikerte pasningsspillet som den første omgangen mellom Manchester City og Liverpool på Boxing Day serverte oss.

Det var åpenbart at Liverpool gjerne skulle hatt mer tid med ballen, og at Mourinhos plan var å stresse Liverpool over hele banen. Chelsea skulle snart også dra nytte av kampens frenetiske tempo.

— Intensiteten i denne kampen var høy. Spillerne ga alt de hadde i hele kampen. Det er bare å respektere spillerne i denne ligaen. De er monstre. De gir alt i hver eneste kamp, og spesielt i denne perioden der det er så tøft må de respekteres, sa Chelsea-manageren etter kampen.

Vertene tok nemlig ledelsen etter 35 minutter, da Oscar spilte ballen lavt inn foran mål, og en årvåken Samuel Eto'o pirket ballen via Simon Mignolet og i mål.

Frekk frisparkvariant

Det var muligens et tegn på at Chelsea ville fremstå annerledes i andre omgang at José Mourinho valgte å erstatte Frank Lampard med John Obi Mikel ved pause. Uansett tok Liverpool kommando fra start.

Den engelske produsenten hang ikke med da Liverpool tok et kort frispark, for ikke å snakke om Chelsea-forsvaret. Derfor fikk Jordan Henderson tid og rom til å still innleggsfoten, og det var så merkbart at en ubeskyttet Mamadou Sakho fikk heade mot mål fra kort hold. Petr Cech var sjanseløs, men uheldigvis for Liverpool traff ballen tverrliggeren.

Samuel Eto'o hadde tilsynelatende blitt bedt om å søke bakrom, i håp om at 3-1 kunne kontres inn.

Det ble farlig da han ble spilt i gjennom etter 53 minutter. Kameruneren skjøt knallhardt, men Simon Mignolet reddet utmerket.

Breddeforskjeller

Gjennom en lang Premier League-sesong blir det ofte bredden på topplagenes staller som avgjør hvem som tar gull. Dermed vil kanskje byttene under søndagens kamp bekymre Liverpool-fansen.

For mens Chelsea allerede hadde byttet inn to landslagsspillere i Ashley Cole og John Obi Mikel før pause, ble Liverpool tvunget til å bytte ut en skadd Joe Allen med den 19-årige debutanten Brad Smith.

Det betydde også at Liverpool spilte en slags 3-5-2-formasjon i kampens sluttfase, men veien inn i kampen igjen ble likevel for lang.

 1. Les også

  Özil mister rivaloppgjøret mot Tottenham

 2. Les også

  Hysjing, straffekonk og spøkelsesmål

 3. Les også

  United kan glemme Baines

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur11004133
2AFC Bournemouth11002023
2Arsenal11002023
2Manchester City11002023
2Newcastle United11002023
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC