Fotball

Komisk selvmål bidro til Levanger-seier

Heldige som slo Jerv – fortsatt ubeseiret og serieleder.

svp://111667?view=ap
  • Adrian A. Aagesen

Det skulle ikke mer enn fire minutter til før Levanger gikk i ledelsen på Levermyr Stadion. Glenn Andersen på Jerv slo en pasning tilbake til keeper Knutsen. Det så ut til at en hump i gresset satte Knutsen ut av spill og ballen gikk enkelt i mål.

Rett før halvtimen fikk Jerv en mulighet til å utligne. Tonny Brochmann avanserte med ballen og fyrte av et skudd. Ballen gikk så vidt til side for Ola Rygg og Levanger slapp med skrekken.

Les også

Vilhjalmsson-dobbel reddet RBK på svak dag

Sjansefattig

Videre i omgangen var det ikke det helt store på Levermyr Stadion. Ingen av lagene greide å etablere noe merkverdig spill på motstanderen sin banehalvdel. Både Jerv og Levanger prøvde seg på innlegg, men begge lags keepere plukket den enkle nedfallsfrukten. Levanger gikk til pause med 0-1 etter det komiske selvmålet av Glenn Andersen.

Jubel etter jubel etter jubel i Levanger-leiren denne våren.

Etter hvilen prøvde bortelaget seg. Jo Sondre Aas fikk både tid og rom til å skyte mot Jerv-målet. Skuddet fra rundt 20 meter gikk, dessverre for nordtrønderne, til side for Knutsen og mål.

Nesten for Jerv

Like etterpå kunne hjemmelaget utligne. Tonny Brochmann kom seg fri i boksen, men skuddet ble blokkert og klarert til kast. Det påfølgende innkastet gikk rett i hendene på Ola Rygg.

Etter pause så det ut til at Levanger la seg litt bakpå. Bortelaget var som kjent i ledelsen med ett mål og kontringer kunne vært løsningen. Hjemmelaget fikk lov til å beholde ballen og styre spillet i store deler etter hvilen.

Med tjue minutter igjen på uret, fikk Jerv alle tiders mulighet til å utligne. Et frispark fra midtbanen ble slått godt inn i feltet og Jakob Toft raget høyest. Dessverre for spissen var headingen upresis og Levanger slapp med skrekken.

Like før slutt, kunne Jo Sondre Aas punktere kampen. Spissen fyrte av et godt skudd fra 10-11 meter, men ballen kysset stolpen på vei ut.

Jerv-press

Jerv presset og presset gjennom hele omgangen. Levanger var både dyktige og heldige som stakk av med alle tre poengene fra Levermyr Stadion. Det var altså et tidlig selvmål som sendte Nordtrønderne i ledelsen. Etter det var det stort sett hjemmelaget som kjørte showet, mens Levanger fikk kontringsmuligheter. En jevn kamp som kanskje burde endt uavgjort, men Glenn Andersens selvmål sendte bortelaget hjem med tre poeng.

Levanger er fortsatt ubeseiret etter syv kamper spilt og leder fortsatt førstedivisjon. Det er fortsatt tidlig i sesongen og Magnus Powells menn nekter å snakke om opprykk. Kanskje ikke så rart i og med at både Sandefjord og Kristiansund bare ligger tre poeng bak.

svp://111667?view=ap

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. FK Jerv
  3. Levanger FK