Fotball

Fire minutter unna sensasjon

<p><strong> <a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=278259&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#278259">Athletic Bilbao-TIL 3-2:</a></strong> Hadde spanjolene i kne.</p>

rush-lead
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Athletic Bilbao var storfavoritter foran oppgjøret mot Tromsø, men det ble alt annet enn enkelt for det baskiske laget. TIL hadde flere gode sjanser fra vel 20 meters hold i starten av kampen. Etter fire minutters spill klemte Tommy Knarvik til, men Bilbao-keeper Gorka Iraizoz gjorde et tigersprang og fikk slått til corner.

Etter 25. minutter prøvde Morten Moldskred et skudd fra vel 20 meter som Iraizoz gjorde en god redning på igjen. Bilbao slet med å klarere og på annet forsøk var det Joel Lindpere som på hel volley skjøt utenfor.

LES OGSÅ: Stabæk sjanseløse

  • Alt fra europaligaen her!

Ramovic reddet

Etter 28. minutter fikk Bilbao sin første store sjanse. Fernando Llorente tredde igjennom Iker Muniain som fra skrått hold var alene med Sead Ramovic. Ramovic gjorde målet lite for Iker Muniain og reddet med kassa. Returen dunket Tore Reginiussen unna.

I 37. minutt vartet Sigurd Rushfeldt og Morten Moldskred opp med glimrende angrepsspill og spilte seg vegg igjennom nesten i mål. Til slutt tredde Rushfeldt igjennom Moldskred som under press fra to forsvarsspillere fikk avsluttet, men dessverre for TIL rett på Iraizoz fra skrått hold på vel syv meter.

Men så i 42. minutt gjorde Morten Moldskred det stumt på tribunen. Knarvik sendte en pasning til sunnmøringen som fra høyresiden dro seg forbi tre Bilbao-spillere på vei innover banen.

Fullt fortjent ledelse

I kjent stil smalt han til fra vel 25 meter med venstrefoten helt nede ved stolperota. Ballen gikk i mål og TIL tok faktisk en full fortjent ledelse. Men minuttet etterpå var Bilbao frampå. De Marcos fant Iker Muniain i feltet, som fikk en eventyrlig mulighet fra syv meter, men bommet totalt og blåste ballen over mål. En kjempesjanse som burde sørget for balanse i regnskapet. Dermed kunne "gutan" gå til pause med en noe naturlig 0-1-ledelse over Athletic Bilbao på Estadio San Mamés.

I 2. omgang kom Bilbao mer og mer, mens TIL ble mer og mer baktunge. I 61. minutt felte Kevin Larsen Javi Martinez på vei igjennom. Martinez tok selv straffen og sørget for balanse i regnskapet da han sendte Ramovic motsatt vei.

Glapp mot slutten

Bilbao presset bra, men det var ikke før de byttet ut Iker Muniain for Gaizka Toquero at ting tok fyr. Minuttet etter han kom inn fant Fernando Llorente han i feltet og fra syv meter smalt han til i tverrliggeren, men Ramovic holdt returen. I 76. minutt var Toquero frampå igjen og fikk headet fra fem meter, men en god en-hånds-redning av Ramovic sørget for at det sto 1–1. Så rystet Joel Lindpere baskerne igjen. Fra 25 meter smalt estlenderen til og kopierte Moldskreds scoring fra 1. omgang. Det gikk mot et fotballmirakel i Bilbao og et eventyrlig utgangspunkt for "gutan", men fire minutter før slutt glapp det. I 86. minutt dro Oscar De Marcos seg fri på hjørnet av 16-meteren og skrudde ballen i motsatt hjørne for Ramovic. Da det gikk mot 2-2, dukket måltyven Fernando Llorente opp. Han vant hodeduellen mot Miika Koppinen og headet ballen helt nede i borterste hjørne fra Sead Ramovic fra vel 10 meters hold og sørget for seier til Bilbao.

Dermed får "gutan" det veldig tøft i returoppgjøret. Rett etter kampslutt er nok resultatet skuffende, men med to bortemål og godt spill, lever så absolutt muligheten og drømmen om et gruppespill ennå. Det blir spennende å se returoppgjøret neste torsdag...

Les også

  1. Koppinen tar skylden

Les mer om

  1. Europa League