Fotball

Snuoperasjonenes dag på Upton Park

Ellevill bunnkamp endte 3-3.

Kevin Nolan endte måltrøken.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Ingen lag hadde tatt færre poeng i desember enn West Ham og West Bromwich før lagene møttes lørdag.

Men til tross for at begge lagene var mer målfarlige enn på lenge, klarte ingen av dem å markant forbedre sin tabellsituasjon.

West Ham ledet to ganger, men Saido Berahinos reddet ett poeng for West Bromwich med en millimeterpresis avslutning.

Dermed er West Ham fortsatt under streken i Premier League.

Få West Ham-endringer

Det er en kjent sak at kampene kommer tett som hagl for Premier League-lagene i jula. Keith Downing, midlertidig trener i West Bromwich, og West Ham-sjef Sam Allardyce hadde imidlertid forholdt seg annerledes til slitasjeutfordringene.

For mens West Bromwich gjorde seks endringer fra uavgjortkampen mot Tottenham på Boxing Day, gjorde West Ham kun to endringer fra tapet mot Arsenal samme dag.

Det var Allardyce som fikk best betalt for sitt laguttak i åpningen. Kampuret hadde ikke rundet 4 minutter før Joe Cole scoret, etter å ha kombinert flott med Kevin Nolan.

Mot slutten av omgangen skulle imidlertid den gamle kjenningen Nicolas Anelka våkne for gjestene. I løpet av omgangens fem siste minutter snudde 34-åringen kampen.

Ifølge Optas Twitter-konto ble han også lørdag den niende spilleren som har scoret for seks forskjellige Premier League-klubber.

Snuoperasjon på to minutter

Det har ikke vært mye pusterom mellom hver manager-sparking denne Premier League-sesongen, og mange mener Sam Allardyce nå er nærmest den fryktede øksen etter at Malky Mackay fikk sparken i Cardiff.

Derfor var et pauseresultat på 1-2 intet mindre enn en katastrofe for Allardyce, men hvordan hans spillere svarte i andre omgang var en bedre nyhet for ringreven.

For mens West Bromwich endevendte kampen på fem minutter, skulle West Ham gjøre det samme på to minutter.

Først utlignet Modibo Maiga, med et skudd Ben Foster burde tatt. Derretter var Maiga råsterk da han headet ballen ned til Kevin Nolan, som hamret ballen i nettaket for vertene.

Dermed stilnet også Nolan kritikerne, i det som har vært en sjeldent dårlig sesong målmessig for den offensive midtbanespilleren.

Berahino-utligning

Få hadde forventet en så ellevill kamp på Upton Park denne ettermiddagen, og moroa skulle fortsette kun to minutter senere.

Plutselig hadde Saido Berahino en skuddmulighet i den andre enden, og leverte varene med et lurt skudd via motsatt stolpe og i mål.

Dermed ble gleden kortvarig for West Ham, og selv om de førte kampen i sluttminuttene, klarte de ikke å finne scoringen som kunne løftet dem over nedrykkstreken.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. West Ham United FC
  4. West Bromwich Albion FC