Fotball

Barcelona bekrefter: Neymar får ikke spille El Clásico

Gir opp å oppheve superstjernens suspensjon.

Neymar på Barcelona-trening lørdag sammen med Lionel Messi (t.v), Luis Suárez (sittende) og Gerard Piqué.
  • Steffen Stenersen

Søndag er det duket for verdens største klubboppgjør, når Barcelona reiser til Santiago Bernabéu for en ny utgave av El Clásico.

Den kampen spiller ikke Neymar.

Etter å ha blitt utvist mot Málaga tidligere denne måneden, fikk den brasilianske superstjernen tre kampers utestengelse, og El Clásico blir den andre kampen 24-åringen ikke spiller av de tre.

Men Barcelona hadde i det lengste håpet å få Neymar spilleklar til kampen som betyr enormt mye med tanke på ligatittelen i Spania.

Les også

Neymar oppløst i tårer da Barcelona ble sendt ut av Champions League

– Fokus på det sportslige

Han reiste med klubben til Madrid søndag, men søndag formiddag kom den endelige beskjeden om at han ikke blir spilleberettiget til kampen. Barcelona anket avgjørelsen til den spanske voldsgiftdomstolen (TAD) for idrett, og mente at så lenge ankeprosessen pågikk burde Neymars suspensjon midlertidig oppheves. Slik skulle han få spille oppgjøret i Madrid.

Men ettersom voldgiftsdomstolen ennå ikke har svart klubben, har Barcelona bekreftet at de ikke tar sjansen.

– Med tanke på usikkerheten fra at TAD ikke har svart, og med 12 timer igjen til kampstart, vil vi ha fokus på det sportslige. Klubben har dermed valgt ikke å ta ut Neymar, heter det i en uttalelse fra klubben, ifølge ESPN.

Les også

Zuccarello ble den store helten da Rangers sikret kvartfinaleplass

– Kun seier er godt nok

– Men klubben vil uttrykke sin forundring over TADs motvillighet til å utøve sine juridiske funksjoner, noe som direkte går utover både klubbene og turneringen i seg selv, heter det.

Barcelona reiser til Madrid med tre poeng å ta igjen på sine argeste konkurrenter. Med borteseier vil Barca ta over tabelltoppen. Med seier til Zinedine Zidanes gutter, vil trolig spenningen om ligatittelen være over.

– For oss er det som en finale, kun seier er godt nok. For noen er det en attraktiv utfordring, mens for andre betyr det tungt press. Jeg ser på det som en fantastisk utfordring. Det er en sjanse til å komme á poeng med Real Madrid, sier Barcelona-trener Luis Enrique, ifølge Sky Sports.

El Clásico spilles søndag kveld klokka 20.45. I Norge vises kampen på Viasat Fotball.

Les mer om

  1. Neymar
  2. Barcelona
  3. Real Madrid CF
  4. La Liga