Fotball

Joshua Gatt ble «helbredet» av spesialist

<p>Etter ei uke hos Jürgen Klinsmanns tyske superdoktor føler Joshua Gatt seg bedre enn noen gang.</p>

Gatt
  • Trond Hustad
    Rbnett

Amerikaneren har vært plaget med flere ulike skader denne sesongen.

Den siste plagen oppsto i bortekampen mot Brann for 2. september, da han løp på seg en lårstrekk.

Siden har vingen vært ute av spill. Men nå er han snart tilbake i toppform.

— Jeg nærmer meg den fysikken jeg skal ha. Jeg føler at jeg er klar for innsats igjen, men vet ikke om jeg skal spille mot Stabæk søndag, sier han til Romsdals Budstikke.

Variert behandling

Skadeproblemene startet allerede på ei landslagssamling med USA i januar.

— Det har vært mange små skader som stadig har satt meg litt tilbake. Jeg har vært i god form og spilt gode kamper hver gang jeg har vært helt frisk, så dette har vært veldig frustrerende for meg, sier Gatt.

For to uker siden reiste han til den tyske spesialisten Kurt Mosetter som blant annet driver en klinikk i Konstanz.

— Jeg ble behandlet med massasje, fitness, akupunktur og tøying. Etter noen dager føltes det som alle problemene i kroppen løste seg opp. Jeg har vært sår etter mye behandling, men jeg føler meg bedre enn noen gang, sier Gatt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TRAKK I TRÅDENE: Jürgen Klinsmann. FOTO: NTB SCANPIX

Kompis av Klinsmann

Behandlinga kom i stand etter anbefalinger fra den tyske legenden Jürgen Klinsmann, som i dag er trener for USAs A-landslag.

— Klinsmann kjenner Mosetter personlig, så han hjalp oss med å få plass. Ole Gunnar og MFK har også bidratt for å få til dette, sier Gatt.

Den tyske spesialisten har hjulpet en rekke profilerte idrettsutøvere de siste åra. Blant annet har Usain Bolt besøkt klinikken.

— Jeg er veldig takknemlig for at jeg nå kan få spesialbehandling i tillegg til den ordinære oppfølginga i MFK. Nå kan jeg forhåpentligvis slippe flere skader resten av sesongen, sier Joshua Gatt.

Myorefleksterapi

Manuellterapeut Leif Arne Lystad fulgte Gatt de tre første dagene av oppholdet i Tyskland, før han reiste videre til København for å bistå MFK i Europa League-kampen sist torsdag.

- Josh har hatt tre-fire mindre skader i løpet av året, samt to mindre strekkskader i høst. Vi mener sjøl at vi driver med oppdatert behandling, men en del av det er også å søke råd hos andre. Det gjorde vi nå, både for spillerens del og for vår egen del, sier Lystad.

MFK var i kontakt med flere fagmiljø i Sverige og Tyskland, før anbefalingen fra Klinsmann dukket opp.

— Behandlingsformen kalles myorefleksterapi, og handler enkelt sagt om å identifisere muskelkjeder som henger sammen og jobbe med disse. Jeg fikk et innblikk i hvordan de driver den tyske klinikken. Deler av dette er nå integrert i vår egen behandling, forteller Leif Arne Lystad.

Han konstaterer at Gatt har vist fin framgang de siste ukene, men at han skal vurderes fra kamp til kamp den nærmeste tida.

Taper aldri to på rad

Ole Gunnar Solskjær må klare seg uten Magne Hoseth i søndagens møte med Stabæk. I tillegg til Gatt er det usikkerhet rundt Davy Claude Angan og Etzaz Hussain.

— Nå har vi ristet av oss skuffelsen etter tapet mot Tromsø, og jeg forventer at spillerne reiser seg mot Stabæk. Skal vi henge med i toppen er vi nødt til å vinne alle hjemmekampene, fastslår manageren.

Fem av de siste seks kampene har Molde spilt på bortebane. Nå gleder sjefen seg til å møte Stabæk på Aker stadion.

- MFK har fortsatt til gode å tape to på rad med meg som leder, og den statistikken vil jeg beholde, sier Ole Gunnar Solskjær.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien